Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000397" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000397 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction
Original language description
The work presents the development of a simple, rapid and low cost method for the determination of some beer flavours as esters like isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, phenyl acetate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethylmyristate and ethyl palmitate using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extraction and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determinationof these compounds. The difference between mixtures of organic solvents used for solvent back extraction as well as the influence of sampling time and time of solvent back extraction were studied. An optimum of SBSE method was developed.
Czech name
Stanovení některých senzoricky aktivních látek v pivu pomocí extrakce na míchací tyčince a zpětné extrakce do rozpouštědla
Czech description
Práce popisuje postup stanovení některých senzoricky aktivních esterů v pivu (isoamylacetát, kapronan ethylnatý, kaprylan ethylnatý, kaprinan ethylnatý, octan fenylethylnatý, lauran ethylnatý, myristan ethylnatý, palmitan ethylnatý) pomocí jednoduché, rychlé a levné metody extrakce na míchací tyčince (SBSE). Látky byly z piva vyextrahovány tímto extrakčním postupem a následně reextrahovány do organického rozpouštědla. Vlastní stanovení proběhlo na plynovém chromatografu s plamenoionizačním detektorem. Při vývoji metody byly odzkoušeny různé směsi organických rozpouštědel, doba extrakce a doba zpětné extrakce látek do rozpouštědla. Práce se zabývá nalezením optimálních podmínek pro SBSE extrakci těchto látekl z piva.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
CB - Analytical chemistry, separation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of The Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Volume of the periodical
113
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
5
Pages from-to
154-158
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—