All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000397" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000397 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Determination of Some Beer Flavours by Stir Bar Sorptive Extraction and Solvent Back Extraction

  • Original language description

    The work presents the development of a simple, rapid and low cost method for the determination of some beer flavours as esters like isoamyl acetate, ethyl caproate, ethyl caprylate, phenyl acetate, ethyl caprate, phenylethyl acetate, ethyl laurate, ethylmyristate and ethyl palmitate using stir bar sorptive extraction (SBSE). The combination of this extraction technique with solvent back extraction and subsequent gas chromatographic analysis with flame ionisation detection was used for the determinationof these compounds. The difference between mixtures of organic solvents used for solvent back extraction as well as the influence of sampling time and time of solvent back extraction were studied. An optimum of SBSE method was developed.

  • Czech name

    Stanovení některých senzoricky aktivních látek v pivu pomocí extrakce na míchací tyčince a zpětné extrakce do rozpouštědla

  • Czech description

    Práce popisuje postup stanovení některých senzoricky aktivních esterů v pivu (isoamylacetát, kapronan ethylnatý, kaprylan ethylnatý, kaprinan ethylnatý, octan fenylethylnatý, lauran ethylnatý, myristan ethylnatý, palmitan ethylnatý) pomocí jednoduché, rychlé a levné metody extrakce na míchací tyčince (SBSE). Látky byly z piva vyextrahovány tímto extrakčním postupem a následně reextrahovány do organického rozpouštědla. Vlastní stanovení proběhlo na plynovém chromatografu s plamenoionizačním detektorem. Při vývoji metody byly odzkoušeny různé směsi organických rozpouštědel, doba extrakce a doba zpětné extrakce látek do rozpouštědla. Práce se zabývá nalezením optimálních podmínek pro SBSE extrakci těchto látekl z piva.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    CB - Analytical chemistry, separation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of The Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    113

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    154-158

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database