Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021104" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021104 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts
Original language description
Ten different barley cultivars and their corresponding malts were used to obtain different fractions. Phenolics extracted belonged to free, soluble esters and insoluble-bound fractions. Total phenolic content (TPC) of the free fraction, as measured according to the Folin-Ciocalteu method, ranged from 37.7 to 167.2 mg gallic acid equiv/kg of dried material (GAE/kgdw) for barley and between 34.1 and 72.3 mg GAE/kgdw for malt. The bound phenolic content ranged from 210.3 to 320.5 and between 81.1 and 234.9mg GAE/kgdw for barley and malt, respectively. The contribution of bound phenolics to the TPC was significantly higher than that of free and esterified fractions. Catechin and ferulic acid, quantified by high performance liquid chromatography with diodearray detector (HPLC-DAD), were the most abundant phenolics in the free and bound fractions, respectively. The p-coumaric acid content was lower in hulless genotypes, as compared to hulled genotypes, showing that it is mainly concentrate
Czech name
Antioxidační vlastnosti volných, rozpustných esterů a nerozpustných vázaných fenolových látek v různých odrůdách ječmenů a odpovídajících sladů
Czech description
Deset různých odrůd ječmene a jejich odpovídajících sladů bylo použito ke získání různých frakcí. Extrahované fenoly byly rozděleny do tří frakcí ? volné, rozpustné estery a nerozpustné vázané fenoly. Celkový obsah fenolů (TPC) těchto tří frakcí měřený Folin-Ciocalteu metodou byl od 37,7 do 167,2 mg ekvivalentu kyseliny galové/kg sušiny (GAE/kgsuš.) pro ječmen a od 34,1 do 72,3 mg GAE/kgsuš. pro slad. Obsah vázaných fenolů byl od 210,3 do 320,5 GAE/kgsuš. pro ječmen a od 81,1 do 234,9 mg GAE/kgsuš. proslad. Příspěvek vázaných fenolů k TPC byl významně vyšší než příspěvek volných nebo esterifikovaných frakcí fenolů. Katechin a ferulová kyselina, které byly kvantifikovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s detekcí diodovým polem (HPLC-DAD),byly nejvíce zastoupené fenoly ve frakcích volných a vázaných frakcích. Obsah kyseliny p-kumarová byl nižší v bezpluchých odrůdách ve srovnání odrůdami obsahujícími pluchy, což znamená, že její obsah je vázaný na oblast pluchy. Antioxida
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Journal of the Institute of Brewing
ISSN
0046-9750
e-ISSN
—
Volume of the periodical
114
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
GB - UNITED KINGDOM
Number of pages
7
Pages from-to
—
UT code for WoS article
000255310800004
EID of the result in the Scopus database
—