All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021104" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021104 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Antioxidant Properties of Free, Soluble Ester and Insoluble-Bound Phenolic Compounds in Different Barley Varieties and Corresponding Malts

  • Original language description

    Ten different barley cultivars and their corresponding malts were used to obtain different fractions. Phenolics extracted belonged to free, soluble esters and insoluble-bound fractions. Total phenolic content (TPC) of the free fraction, as measured according to the Folin-Ciocalteu method, ranged from 37.7 to 167.2 mg gallic acid equiv/kg of dried material (GAE/kgdw) for barley and between 34.1 and 72.3 mg GAE/kgdw for malt. The bound phenolic content ranged from 210.3 to 320.5 and between 81.1 and 234.9mg GAE/kgdw for barley and malt, respectively. The contribution of bound phenolics to the TPC was significantly higher than that of free and esterified fractions. Catechin and ferulic acid, quantified by high performance liquid chromatography with diodearray detector (HPLC-DAD), were the most abundant phenolics in the free and bound fractions, respectively. The p-coumaric acid content was lower in hulless genotypes, as compared to hulled genotypes, showing that it is mainly concentrate

  • Czech name

    Antioxidační vlastnosti volných, rozpustných esterů a nerozpustných vázaných fenolových látek v různých odrůdách ječmenů a odpovídajících sladů

  • Czech description

    Deset různých odrůd ječmene a jejich odpovídajících sladů bylo použito ke získání různých frakcí. Extrahované fenoly byly rozděleny do tří frakcí ? volné, rozpustné estery a nerozpustné vázané fenoly. Celkový obsah fenolů (TPC) těchto tří frakcí měřený Folin-Ciocalteu metodou byl od 37,7 do 167,2 mg ekvivalentu kyseliny galové/kg sušiny (GAE/kgsuš.) pro ječmen a od 34,1 do 72,3 mg GAE/kgsuš. pro slad. Obsah vázaných fenolů byl od 210,3 do 320,5 GAE/kgsuš. pro ječmen a od 81,1 do 234,9 mg GAE/kgsuš. proslad. Příspěvek vázaných fenolů k TPC byl významně vyšší než příspěvek volných nebo esterifikovaných frakcí fenolů. Katechin a ferulová kyselina, které byly kvantifikovány pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s detekcí diodovým polem (HPLC-DAD),byly nejvíce zastoupené fenoly ve frakcích volných a vázaných frakcích. Obsah kyseliny p-kumarová byl nižší v bezpluchých odrůdách ve srovnání odrůdami obsahujícími pluchy, což znamená, že její obsah je vázaný na oblast pluchy. Antioxida

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Journal of the Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    114

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    GB - UNITED KINGDOM

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000255310800004

  • EID of the result in the Scopus database