All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of tannin addition of the content and composition of polyphenols in wines

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021137" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021137 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín

  • Original language description

    Polyfenolické látky jsou jedny ze základních složek vína a zásadním způsobem ovlivňují jeho senzorické vlastnosti a stabilitu. Polyfenolické látky se ve vínech vyskytují ve velmi nízkých koncentracích. Z tohoto důvodu je třeba je před vlastním stanovenímzakoncentrovat. Vhodnou metodou pro izolaci, purifikaci a zakoncentrování fenolických látek ze složité matrice je extrakce na pevné fázi (SPE ? solid phase extraction). Pro rozdělení a identifikaci polyfenolických látek byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC) na reverzní fázi s detektorem diodového pole. K identifikaci jednotlivých standardních látek bylo použito vytvořené knihovny absorpčních spekter standardů. V tomto příspěvku jsou uvedeny výsledky stanovení obsahu celkových a jednotlivých polyfenolických látek u osmi vín bílých a dvou růžových. Je vyhodnocen obsah polyfenolických látek a jejich změny obsahu po přídavku taninů ve dvou různých koncentracích. Na základě senzorické analýzy je stanoven chuťový profil

  • Czech name

    Sledování vlivu přídavku taninů na obsah a složení polyfenolických látek révových vín

  • Czech description

    Polyfenolické látky jsou jedny ze základních složek vína a zásadním způsobem ovlivňují jeho senzorické vlastnosti a stabilitu. Polyfenolické látky se ve vínech vyskytují ve velmi nízkých koncentracích. Z tohoto důvodu je třeba je před vlastním stanovenímzakoncentrovat. Vhodnou metodou pro izolaci, purifikaci a zakoncentrování fenolických látek ze složité matrice je extrakce na pevné fázi (SPE ? solid phase extraction). Pro rozdělení a identifikaci polyfenolických látek byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC) na reverzní fázi s detektorem diodového pole. K identifikaci jednotlivých standardních látek bylo použito vytvořené knihovny absorpčních spekter standardů. V tomto příspěvku jsou uvedeny výsledky stanovení obsahu celkových a jednotlivých polyfenolických látek u osmi vín bílých a dvou růžových. Je vyhodnocen obsah polyfenolických látek a jejich změny obsahu po přídavku taninů ve dvou různých koncentracích. Na základě senzorické analýzy je stanoven chuťový profil

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Kvalita moravských a českých vín a jejich budoucnost

  • ISBN

    978-80-7375-208-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Lednice

  • Event date

    Sep 11, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article