Antioxidants in fat emulsions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021182" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021182 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antioxidanty v tukových emulzích
Original language description
Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích.
Czech name
Antioxidanty v tukových emulzích
Czech description
Oxidace lipidů v disperzních systémech je komplikovaná transportními procesy. Řídícím dějem je difuze kyslíku do kapalného tuku, resp. kapalného podílu tuku. Systém použitých antioxidantů v tukové emulzi musí odpovídat vlastnostem těchto systémů. V emulzích je možné použít jak antioxidanty rozpustné v tuku, tak ve vodné fázi a jejich vzájemné kombinace. Zajímavé jsou antioxidanty, které vykazují povrchovou aktivitu jako emulgátory. V práci byl sledován vliv antioxidantů (kyselina askorbová, askorbylpalmitát, tokoferol a jejich vzájemné kombinace) na rychlost oxidace lipidů v margarínových emulzích.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
May 26, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—