Application possibilities and properties of carbonation lime
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021190" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021190 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Saturační kal ? možnosti použití a vlastnosti
Original language description
Článek poskytuje přehled možností využití saturačního kalu v cukrovaru i mimo něj. Při těchto aplikacích může mít vstupní surovina různou formu ? vysrážený kal, suspenze ve vodě, sušený kal či karbonizát kalu. Je uvedeno složení kalu na základě literárních údajů i nejnovějších poznatků. Při současných nízkých přídavcích vápna v kalu je přibližně pouze 43 % CaCO3 (přesněji CaCO3 + MgCO3). Velká část článku je věnována fyzikálním vlastnostem kalu jako je velikost částic, měrný povrch, měrné teplo za konstantního tlaku, měrná entalpie, rovnovážná vlhkost, index lomu částic saturačního kalu a viskozita naředěného saturačního kalu.
Czech name
Saturační kal ? možnosti použití a vlastnosti
Czech description
Článek poskytuje přehled možností využití saturačního kalu v cukrovaru i mimo něj. Při těchto aplikacích může mít vstupní surovina různou formu ? vysrážený kal, suspenze ve vodě, sušený kal či karbonizát kalu. Je uvedeno složení kalu na základě literárních údajů i nejnovějších poznatků. Při současných nízkých přídavcích vápna v kalu je přibližně pouze 43 % CaCO3 (přesněji CaCO3 + MgCO3). Velká část článku je věnována fyzikálním vlastnostem kalu jako je velikost částic, měrný povrch, měrné teplo za konstantního tlaku, měrná entalpie, rovnovážná vlhkost, index lomu částic saturačního kalu a viskozita naředěného saturačního kalu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
124
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
9
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—