All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wheat flour fortirication by non-traditional crops addition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022243" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022243 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin

  • Original language description

    V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došloke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly.

  • Czech name

    Fortifikace pšeničné mouky světlé přídavky netradičních plodin

  • Czech description

    V práci byl sledován vliv 10 a 20 % kukuřice, prosa, pohanky, sóji,amarantu a lupiny na chování pšeničné mouky hladké světlé. Ve srovnání se standardem se zvýšily vaznosti vody a zlepšily amylografické znaky. Vlivem pohanky, sóji, lupiny a amarantu došloke zvýšení vaznosti vody, ale ke zhoršení zpracovatelnosti těsta (zvýšení lepivosti). Při 10% přídavcích všech netradičních plodin a 20 % prosa a kukuřice nebyl významně ovlivněn tvar ani vzhled výrobku, ale měrné objemy průkazně narostly.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových zdrojů

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    MZLU Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 5, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article