All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

REASONABLE RISK COMMUNICATION IN FOOD INDUSTRY OR UNINTENDED SCAREMONGERING

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022392" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022392 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Komunikace rizika v potravinářství nebo šíření poplašných zpráv, Kvalita potravin

  • Original language description

    Veřejnost, spotřebitelé musí být informováni o zdravotních nebezpečích z potravin, podle potravinového práva EU by měl způsob informování odpovídat povaze a závažnosti a rozsahu rizika. V příspěvku jsou na případech kauz ? listeria monocytogenes v lahůdkářských a masných výrobcích, Fenhexamid v dětských výživách, Nonylfenol v potravinách, akrylamid , benzene v nealkoholických nápojích uváděny příklady nesprávného způsobu komunikace a vysvětleny možné příčiny, od senzacechtivosti bulvárních novinářů, přes nedostatečné informace, po různé zištné cíle.

  • Czech name

    Komunikace rizika v potravinářství nebo šíření poplašných zpráv, Kvalita potravin

  • Czech description

    Veřejnost, spotřebitelé musí být informováni o zdravotních nebezpečích z potravin, podle potravinového práva EU by měl způsob informování odpovídat povaze a závažnosti a rozsahu rizika. V příspěvku jsou na případech kauz ? listeria monocytogenes v lahůdkářských a masných výrobcích, Fenhexamid v dětských výživách, Nonylfenol v potravinách, akrylamid , benzene v nealkoholických nápojích uváděny příklady nesprávného způsobu komunikace a vysvětleny možné příčiny, od senzacechtivosti bulvárních novinářů, přes nedostatečné informace, po různé zištné cíle.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Kvalita potravin

  • ISSN

    1213-6859

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    9 (1)

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database