REASONABLE RISK COMMUNICATION IN FOOD INDUSTRY OR UNINTENDED SCAREMONGERING
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022392" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022392 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Komunikace rizika v potravinářství nebo šíření poplašných zpráv, Kvalita potravin
Original language description
Veřejnost, spotřebitelé musí být informováni o zdravotních nebezpečích z potravin, podle potravinového práva EU by měl způsob informování odpovídat povaze a závažnosti a rozsahu rizika. V příspěvku jsou na případech kauz ? listeria monocytogenes v lahůdkářských a masných výrobcích, Fenhexamid v dětských výživách, Nonylfenol v potravinách, akrylamid , benzene v nealkoholických nápojích uváděny příklady nesprávného způsobu komunikace a vysvětleny možné příčiny, od senzacechtivosti bulvárních novinářů, přes nedostatečné informace, po různé zištné cíle.
Czech name
Komunikace rizika v potravinářství nebo šíření poplašných zpráv, Kvalita potravin
Czech description
Veřejnost, spotřebitelé musí být informováni o zdravotních nebezpečích z potravin, podle potravinového práva EU by měl způsob informování odpovídat povaze a závažnosti a rozsahu rizika. V příspěvku jsou na případech kauz ? listeria monocytogenes v lahůdkářských a masných výrobcích, Fenhexamid v dětských výživách, Nonylfenol v potravinách, akrylamid , benzene v nealkoholických nápojích uváděny příklady nesprávného způsobu komunikace a vysvětleny možné příčiny, od senzacechtivosti bulvárních novinářů, přes nedostatečné informace, po různé zištné cíle.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvalita potravin
ISSN
1213-6859
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
9 (1)
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—