All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

FUNCTIONAL PARAMETERS OF PACKAGES VS REQUIREMENTS FOR A PARTICULAR APPLICATION, THE CONTROL OF PACKAGE CHARACTERISTICS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022428" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022428 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU

  • Original language description

    Na obaly potravin je kladena celá řada nároků, např. zdravotní nezávadnost, ekologická přijatelnost atd. Z technologického hlediska nejvýznamnějšími vlastnostmi obalů jsou funkční parametry, tj. soubor vlastností, které podmiňují vhodnost obalového prostředku pro to dané použití. Významnými funkčními parametry tak jsou mechanické vlastnosti, tepelná stabilita, bariérové parametry, optické vlastnosti, korozní stabilita a řada dalších. Tyto funkční vlastnosti obalů by výrobce potravin měl umět podrobně specifikovat. To je důležité zejména v situaci, kdy se hledá příčina problémů. Požadavek na specifikaci funkčních vlastností obalových prostředků je obsažen i ve standardech BRC či IFS, jejichž naplnění je v současnosti po výrobcích potravin vyžadováno obchodními organizacemi. Text přináší přehled základních funkčních parametrů jednotlivých skupin obalových prostředků, které by měl být výrobce potraviny schopen specifikovat, a dále způsoby, jakými je možné prokazovat vhodnost systému balen

  • Czech name

    FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU

  • Czech description

    Na obaly potravin je kladena celá řada nároků, např. zdravotní nezávadnost, ekologická přijatelnost atd. Z technologického hlediska nejvýznamnějšími vlastnostmi obalů jsou funkční parametry, tj. soubor vlastností, které podmiňují vhodnost obalového prostředku pro to dané použití. Významnými funkčními parametry tak jsou mechanické vlastnosti, tepelná stabilita, bariérové parametry, optické vlastnosti, korozní stabilita a řada dalších. Tyto funkční vlastnosti obalů by výrobce potravin měl umět podrobně specifikovat. To je důležité zejména v situaci, kdy se hledá příčina problémů. Požadavek na specifikaci funkčních vlastností obalových prostředků je obsažen i ve standardech BRC či IFS, jejichž naplnění je v současnosti po výrobcích potravin vyžadováno obchodními organizacemi. Text přináší přehled základních funkčních parametrů jednotlivých skupin obalových prostředků, které by měl být výrobce potraviny schopen specifikovat, a dále způsoby, jakými je možné prokazovat vhodnost systému balen

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení

  • ISBN

    978-80-7080-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Apr 28, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article