FUNCTIONAL PARAMETERS OF PACKAGES VS REQUIREMENTS FOR A PARTICULAR APPLICATION, THE CONTROL OF PACKAGE CHARACTERISTICS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022428" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022428 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU
Original language description
Na obaly potravin je kladena celá řada nároků, např. zdravotní nezávadnost, ekologická přijatelnost atd. Z technologického hlediska nejvýznamnějšími vlastnostmi obalů jsou funkční parametry, tj. soubor vlastností, které podmiňují vhodnost obalového prostředku pro to dané použití. Významnými funkčními parametry tak jsou mechanické vlastnosti, tepelná stabilita, bariérové parametry, optické vlastnosti, korozní stabilita a řada dalších. Tyto funkční vlastnosti obalů by výrobce potravin měl umět podrobně specifikovat. To je důležité zejména v situaci, kdy se hledá příčina problémů. Požadavek na specifikaci funkčních vlastností obalových prostředků je obsažen i ve standardech BRC či IFS, jejichž naplnění je v současnosti po výrobcích potravin vyžadováno obchodními organizacemi. Text přináší přehled základních funkčních parametrů jednotlivých skupin obalových prostředků, které by měl být výrobce potraviny schopen specifikovat, a dále způsoby, jakými je možné prokazovat vhodnost systému balen
Czech name
FUNKČNÍ PARAMETRY OBALŮ VERSUS POŽADAVKY NA KONKRÉTNÍ APLIKACI, KONTROLA VLASTNOSTÍ OBALU
Czech description
Na obaly potravin je kladena celá řada nároků, např. zdravotní nezávadnost, ekologická přijatelnost atd. Z technologického hlediska nejvýznamnějšími vlastnostmi obalů jsou funkční parametry, tj. soubor vlastností, které podmiňují vhodnost obalového prostředku pro to dané použití. Významnými funkčními parametry tak jsou mechanické vlastnosti, tepelná stabilita, bariérové parametry, optické vlastnosti, korozní stabilita a řada dalších. Tyto funkční vlastnosti obalů by výrobce potravin měl umět podrobně specifikovat. To je důležité zejména v situaci, kdy se hledá příčina problémů. Požadavek na specifikaci funkčních vlastností obalových prostředků je obsažen i ve standardech BRC či IFS, jejichž naplnění je v současnosti po výrobcích potravin vyžadováno obchodními organizacemi. Text přináší přehled základních funkčních parametrů jednotlivých skupin obalových prostředků, které by měl být výrobce potraviny schopen specifikovat, a dále způsoby, jakými je možné prokazovat vhodnost systému balen
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Balení potravin - aktuální problémy a možná řešení
ISBN
978-80-7080-714-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Apr 28, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—