All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antioxidant activity of some herbs used in dietology practice

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022432" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022432 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách

  • Original language description

    Moderní dietologie doporučuje používání různých aromatických bylin (čerstvých nebo sušených) v pokrmech pro šetřící diety pro zlepsení flavour těchto pokrmů. Tyto byliny současně obsahují řadu látek s antioxidační aktivitou, hlavně fenolů a askorbové kyseliny. Antioxidační aktivita bylin byla hodnocena ve vodném extraktu bylin pomocí zhášení radikálu DPPH. Metoda byla kalibrována na askorbovou kyselinu. Nejvýraznější antioxidační působení vykazovaly máta peprná (Mentha x piperita), oregano (Origanum vulgare), řecké oregano (?rigani?; Origanum heracleoticum), šalvěj (Salvia officinalis) a saturejka (Satureja montana)

  • Czech name

    Antioxidační působení vybraných druhů koření používaných v šetřících dietách

  • Czech description

    Moderní dietologie doporučuje používání různých aromatických bylin (čerstvých nebo sušených) v pokrmech pro šetřící diety pro zlepsení flavour těchto pokrmů. Tyto byliny současně obsahují řadu látek s antioxidační aktivitou, hlavně fenolů a askorbové kyseliny. Antioxidační aktivita bylin byla hodnocena ve vodném extraktu bylin pomocí zhášení radikálu DPPH. Metoda byla kalibrována na askorbovou kyselinu. Nejvýraznější antioxidační působení vykazovaly máta peprná (Mentha x piperita), oregano (Origanum vulgare), řecké oregano (?rigani?; Origanum heracleoticum), šalvěj (Salvia officinalis) a saturejka (Satureja montana)

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Antioxidanty 2009

  • ISBN

    978-80-552-0209-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

  • Publisher name

    SPU Nitra

  • Place of publication

    Nitra

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    May 6, 2009

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article