All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

High temperature oxidation of cholesterol

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024183" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024183 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oxidace cholesterolu za vysokých teplot

  • Original language description

    Cholesterol rozpuštěný v lipidech podléhá za vysokých teplot (120 ? 180 °C) v kyslíkové atmosféře reakcím autooxidačním a současně reakcím degradačním. Cholesterol v lipidické matrici vepřového sádla byl řízenou cestou oxidován, produkty oxidace jako látky nezmýdelnitelného podílu byly separovány metodou sloupcové chromatografie (flash chromatography) na jednotlivé frakce prosté prekurzoru - cholesterolu. Identifikace hlavních produktů byla provedena metodou GC-MSD bez derivatizace. Byly identifikoványhlavní majority: 7-oxo-cholesta-3,5-dien; 3-oxo-cholesta-4,6-dien; cholest 4-en-3,6-dion; epimerní epoxycholestan-3?-ol; 7-oxocholesterol a minoritní produkty (dehydratační produkty hydroxyderivátů cholesterolu).

  • Czech name

    Oxidace cholesterolu za vysokých teplot

  • Czech description

    Cholesterol rozpuštěný v lipidech podléhá za vysokých teplot (120 ? 180 °C) v kyslíkové atmosféře reakcím autooxidačním a současně reakcím degradačním. Cholesterol v lipidické matrici vepřového sádla byl řízenou cestou oxidován, produkty oxidace jako látky nezmýdelnitelného podílu byly separovány metodou sloupcové chromatografie (flash chromatography) na jednotlivé frakce prosté prekurzoru - cholesterolu. Identifikace hlavních produktů byla provedena metodou GC-MSD bez derivatizace. Byly identifikoványhlavní majority: 7-oxo-cholesta-3,5-dien; 3-oxo-cholesta-4,6-dien; cholest 4-en-3,6-dion; epimerní epoxycholestan-3?-ol; 7-oxocholesterol a minoritní produkty (dehydratační produkty hydroxyderivátů cholesterolu).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-75-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    UNILEVER ČR, spol. s r. o.

  • Place of publication

    Nelahozeves

  • Event location

    Želazná Ruda

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article