Detection of fungi by PCR method
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024308" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024308 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení plísní metodou PCR
Original language description
Sladovnický ječmen je hlavní surovina pro výrobu sladu a následně piva. Hygienické požadavky můžeme zajistit použitím neznečištěných surovin. Plísňová kontaminace na sladovnickém ječmeni je obzvláště nebezpečná z hlediska produkce mykotoxinů, které mohouv konečném výrobku způsobovat vady (např. gushing). Jednou z možností určení plísní narostlých na ječmeni je metoda PCR. Jedná se o molekulárně biologickou metodu, kdy se pracuje s DNA. Pro izolaci DNA byly použity izolační kity a samotná DNA byla syntetizována in vitro v přístroji LightCycler? 2.0 Instrument (ROCHE). Díky vhodnému teplotnímu režimu a použití správných primerů a prób došlo k nasyntetizování DNA, které se projevilo nárůstem fluorescence.
Czech name
Stanovení plísní metodou PCR
Czech description
Sladovnický ječmen je hlavní surovina pro výrobu sladu a následně piva. Hygienické požadavky můžeme zajistit použitím neznečištěných surovin. Plísňová kontaminace na sladovnickém ječmeni je obzvláště nebezpečná z hlediska produkce mykotoxinů, které mohouv konečném výrobku způsobovat vady (např. gushing). Jednou z možností určení plísní narostlých na ječmeni je metoda PCR. Jedná se o molekulárně biologickou metodu, kdy se pracuje s DNA. Pro izolaci DNA byly použity izolační kity a samotná DNA byla syntetizována in vitro v přístroji LightCycler? 2.0 Instrument (ROCHE). Díky vhodnému teplotnímu režimu a použití správných primerů a prób došlo k nasyntetizování DNA, které se projevilo nárůstem fluorescence.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Technologie a hodnocení výrobků nápojového průmyslu
ISBN
978-80-7080-768-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—