All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antilisterial activity of lactococci against persistent listerias strains.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024330" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024330 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.

  • Original language description

    Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některýchBMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případěnedodržení hygienických podmínek během výroby.

  • Czech name

    Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.

  • Czech description

    Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některýchBMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případěnedodržení hygienických podmínek během výroby.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - processes enabling reliable appreciation of quality and safety of dairy products, phases of production technological process, final products and their storage</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr u Bystřice pod Perštejnem, ČR

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article