Antilisterial activity of lactococci against persistent listerias strains.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024330" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024330 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.
Original language description
Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některýchBMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případěnedodržení hygienických podmínek během výroby.
Czech name
Antilisteriání aktivita laktokoků vůči persistentním listeriím.
Czech description
Antimikrobiální vlastnosti bakterií mléčného kvašení (BMK) jsou používány při ochraně potravin. Důvodem je především vysoká produkce kyseliny mléčné, která snižuje pH prostředí. Dochází tak k prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků. U některýchBMK je známa produkce bakteriocinů. Tyto antimikrobiální peptidy jsou účinné v efektivním potlačení růstu zdravotně rizikových mikroorganismů (např. patogenního druhu Listeria monocytogenes), které mohou být přítomny v potravinářských výrobcích v případěnedodržení hygienických podmínek během výroby.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - processes enabling reliable appreciation of quality and safety of dairy products, phases of production technological process, final products and their storage</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr u Bystřice pod Perštejnem, ČR
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—