Milk product with antimicrobial culture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3AKULTUR08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:KULTUR08 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mléčný výrobek s antimikrobiální kulturou
Original language description
Některé kmeny bakterií mléčného kysání jsou schopné tvořit metabolity se specifickým mikrobistatickým a/nebo mikrobicidním účinkem. Přídavek antimikrobiální kultury při výrobě mléčného výrobku, podle tohoto užitného vzoru, snižuje riziko vzniku vad finálních mléčných výrobků, které mohou být kontaminovány technologicky nežádoucími mikroorganismy a/nebo snižuje možnost inhibice ostatních použitých kmenů mléčného kysání. Mléčný výrobek (fermentovaný mléčný výrobek, tvaroh, terminovaný tvarohový desert nebo sýr) obsahuje vybranou kulturu s antimikrobiální aktivitou v očkovací dávce 0,01 % obj. až 5 % obj. do mléka nebo mléčné směsi.
Czech name
Mléčný výrobek s antimikrobiální kulturou
Czech description
Některé kmeny bakterií mléčného kysání jsou schopné tvořit metabolity se specifickým mikrobistatickým a/nebo mikrobicidním účinkem. Přídavek antimikrobiální kultury při výrobě mléčného výrobku, podle tohoto užitného vzoru, snižuje riziko vzniku vad finálních mléčných výrobků, které mohou být kontaminovány technologicky nežádoucími mikroorganismy a/nebo snižuje možnost inhibice ostatních použitých kmenů mléčného kysání. Mléčný výrobek (fermentovaný mléčný výrobek, tvaroh, terminovaný tvarohový desert nebo sýr) obsahuje vybranou kulturu s antimikrobiální aktivitou v očkovací dávce 0,01 % obj. až 5 % obj. do mléka nebo mléčné směsi.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
19003
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence