Mycotoxins in Infant and Baby Food
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024331" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024331 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě
Original language description
Výskyt mykotoxinů v lidské potravě reprezentuje celosvětově závažný zdravotní problém. Z tohoto důvodu musí především potraviny určené pro dětskou a kojeneckou výživu splňovat kriteria bezpečných a kvalitních potravinářských produktů, které přispívají kezdravému vývoji dětského organismu. Z hlediska mykotoxikologické kvality výrobků je při výrobě dětské a kojenecké výživy nutno věnovat patřičnou pozornost výběru surovin, postupům technologického zpracování a podmínkám zacházení s hotovými výrobky. Prodětskou výživu jsou již některé mykotoxiny legislativně ošetřeny a současné maximální limity jsou uvedeny v Nařízení komise (ES) č. 1881/2006 a 1126/2007. Mezi regulované mykotoxiny patří aflatoxiny, ochratoxin A, fumonisiny, deoxynivalenol, zearalenon apatulin. V oblasti analytických metod, umožňující stanovení celého spektra mykotoxinů v různých surovinách i typech potravinářských produktů, je dnes velkým trendem stanovení co nejvíce těchto látek v průběhu pouze jedné analýzy bez náro
Czech name
Mykotoxiny v kojenecké a dětské výživě
Czech description
Výskyt mykotoxinů v lidské potravě reprezentuje celosvětově závažný zdravotní problém. Z tohoto důvodu musí především potraviny určené pro dětskou a kojeneckou výživu splňovat kriteria bezpečných a kvalitních potravinářských produktů, které přispívají kezdravému vývoji dětského organismu. Z hlediska mykotoxikologické kvality výrobků je při výrobě dětské a kojenecké výživy nutno věnovat patřičnou pozornost výběru surovin, postupům technologického zpracování a podmínkám zacházení s hotovými výrobky. Prodětskou výživu jsou již některé mykotoxiny legislativně ošetřeny a současné maximální limity jsou uvedeny v Nařízení komise (ES) č. 1881/2006 a 1126/2007. Mezi regulované mykotoxiny patří aflatoxiny, ochratoxin A, fumonisiny, deoxynivalenol, zearalenon apatulin. V oblasti analytických metod, umožňující stanovení celého spektra mykotoxinů v různých surovinách i typech potravinářských produktů, je dnes velkým trendem stanovení co nejvíce těchto látek v průběhu pouze jedné analýzy bez náro
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—