All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fat Content and Fatty Acids Composition of Fat in Cakes and Breakfast Cereals

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024363" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024363 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií

  • Original language description

    Byl sledován obsah tuku a složení mastných kyselin v jemném pečivu a ve snídaňových cereáliích. Obsah tuku ve vzorcích jemného pečiva (32 vzorků) byl v rozmezí 11,2 ? 28,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, mořenových mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin byl v uvedeném pořadí v rozmezí 38,3 - 65,6 %, 24,4 ? 44,8 %, 3,9 ? 19,1 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin se pohyboval v rozmezí 0,4 ? 19,6 %, u 12 vzorků byl nižší než 1 %. Obsah tuku ve snídaňových cereáliích (27 vzorků) bylv rozmezí 1,7 ? 7,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, monoenových mastných kyselin a polyenových mastných kyselin byl stanoven v uvedeném pořadí v rozmezí 13,6 ? 64,5 %, 24,6 ? 70,3 %, 7,3 ? 27,7 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin byl v rozmezí 0,04 ? 10,92 %, u 15 vzorků byl nižší obsah než 1 %.

  • Czech name

    Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií

  • Czech description

    Byl sledován obsah tuku a složení mastných kyselin v jemném pečivu a ve snídaňových cereáliích. Obsah tuku ve vzorcích jemného pečiva (32 vzorků) byl v rozmezí 11,2 ? 28,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, mořenových mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin byl v uvedeném pořadí v rozmezí 38,3 - 65,6 %, 24,4 ? 44,8 %, 3,9 ? 19,1 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin se pohyboval v rozmezí 0,4 ? 19,6 %, u 12 vzorků byl nižší než 1 %. Obsah tuku ve snídaňových cereáliích (27 vzorků) bylv rozmezí 1,7 ? 7,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, monoenových mastných kyselin a polyenových mastných kyselin byl stanoven v uvedeném pořadí v rozmezí 13,6 ? 64,5 %, 24,6 ? 70,3 %, 7,3 ? 27,7 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin byl v rozmezí 0,04 ? 10,92 %, u 15 vzorků byl nižší obsah než 1 %.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article