Fat Content and Fatty Acids Composition of Fat in Cakes and Breakfast Cereals
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024363" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024363 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií
Original language description
Byl sledován obsah tuku a složení mastných kyselin v jemném pečivu a ve snídaňových cereáliích. Obsah tuku ve vzorcích jemného pečiva (32 vzorků) byl v rozmezí 11,2 ? 28,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, mořenových mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin byl v uvedeném pořadí v rozmezí 38,3 - 65,6 %, 24,4 ? 44,8 %, 3,9 ? 19,1 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin se pohyboval v rozmezí 0,4 ? 19,6 %, u 12 vzorků byl nižší než 1 %. Obsah tuku ve snídaňových cereáliích (27 vzorků) bylv rozmezí 1,7 ? 7,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, monoenových mastných kyselin a polyenových mastných kyselin byl stanoven v uvedeném pořadí v rozmezí 13,6 ? 64,5 %, 24,6 ? 70,3 %, 7,3 ? 27,7 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin byl v rozmezí 0,04 ? 10,92 %, u 15 vzorků byl nižší obsah než 1 %.
Czech name
Obsah tuku a složení mastných kyselin tuku jemného pečiva a snídaňových cereálií
Czech description
Byl sledován obsah tuku a složení mastných kyselin v jemném pečivu a ve snídaňových cereáliích. Obsah tuku ve vzorcích jemného pečiva (32 vzorků) byl v rozmezí 11,2 ? 28,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, mořenových mastných kyselin a nenasycených mastných kyselin byl v uvedeném pořadí v rozmezí 38,3 - 65,6 %, 24,4 ? 44,8 %, 3,9 ? 19,1 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin se pohyboval v rozmezí 0,4 ? 19,6 %, u 12 vzorků byl nižší než 1 %. Obsah tuku ve snídaňových cereáliích (27 vzorků) bylv rozmezí 1,7 ? 7,9 %. Obsah nasycených mastných kyselin, monoenových mastných kyselin a polyenových mastných kyselin byl stanoven v uvedeném pořadí v rozmezí 13,6 ? 64,5 %, 24,6 ? 70,3 %, 7,3 ? 27,7 %. Obsah trans nenasycených mastných kyselin byl v rozmezí 0,04 ? 10,92 %, u 15 vzorků byl nižší obsah než 1 %.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—