Rice floor - usage into bread products, biscuit and gluten-free pasta
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024427" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024427 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rýžová mouka - uplatnění do pekařských výrobků, sušenek a bezlepkových těstovin
Original language description
Vliv substituce pšeničné mouky rýžovou byl studován na reologických vlastnostech těsta a výsledku pekařského pokusu. Podle předpokladu došlo k "zředění" lepkových bílkovin, tedy změnám viskozity směsných mouk při zahřívání a konzistence těst při deformaci. Měrný objem pečiva se postupně snižoval až na polovinu pro 30% přídavek. Přídavek 10 % měl příznivý účinek na barvu a chuť pečiva při zachování objemu a tvaru. Objem sušenek po upečení rovněž v řadě přídavků rýžové mouky 5-30 % klesal, ale senzorickájakost byla hodnocena jako výborná. Vyrobené bezlepkové těstoviny měly vhodnou spotřebitelskou jakost při přídavku rýžové mouky do 15 %.
Czech name
Rýžová mouka - uplatnění do pekařských výrobků, sušenek a bezlepkových těstovin
Czech description
Vliv substituce pšeničné mouky rýžovou byl studován na reologických vlastnostech těsta a výsledku pekařského pokusu. Podle předpokladu došlo k "zředění" lepkových bílkovin, tedy změnám viskozity směsných mouk při zahřívání a konzistence těst při deformaci. Měrný objem pečiva se postupně snižoval až na polovinu pro 30% přídavek. Přídavek 10 % měl příznivý účinek na barvu a chuť pečiva při zachování objemu a tvaru. Objem sušenek po upečení rovněž v řadě přídavků rýžové mouky 5-30 % klesal, ale senzorickájakost byla hodnocena jako výborná. Vyrobené bezlepkové těstoviny měly vhodnou spotřebitelskou jakost při přídavku rýžové mouky do 15 %.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Volume of the periodical
11
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—