All
All

What are you looking for?

All
Projects
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Retention capacity of commercial mill semi-finished products and products

Result description

At one-time test in commercial mill, samples of wheat, 14 millstreams (breaking and reduction) and two final products (bright and bread flour) were collected. Technological quality was evaluated in the complex of analytical features (including retentioncapacity, RK), rheological tests (non- and fermented dough) and baking test. In order of 14 breaking and reduction streams, technological quality firstly increased and then decreased including baking test results. Correlation analysis proved significantrelations between farinograph water absorption and all four RK?s.

Keywords

food wheatmillstream flourtechnological qualityretention capacitycorrelation

The result's identifiers

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Retenční kapacita komerčních mlýnských meziproduktů a výrobků

  • Original language description

    Při stop-zkoušce byly z průmyslovém mlýně odebrány vzorky pšenice, 14 pasáží (šrotové, vymílací, lušticí) a dvou finálních mouk (T530, T1000). Technologická kvalita byla hodnocena komplexně analytickými znaky včeně retenční kapacity (RK), reologickými testy (nefermentované a fermentované těsto) a pekařským pokusem. Ve sledu šrotových, vymílacích a lušticích chodů technologická kvalita nejprve narůstala a od vymílacích klesala včetně výsledků pekařského pokusu. Korelační analýza prokázala významnou vazbumezi farinografickou vazností a všemi 4 hodnotami RK.

  • Czech name

    Retenční kapacita komerčních mlýnských meziproduktů a výrobků

  • Czech description

    Při stop-zkoušce byly z průmyslovém mlýně odebrány vzorky pšenice, 14 pasáží (šrotové, vymílací, lušticí) a dvou finálních mouk (T530, T1000). Technologická kvalita byla hodnocena komplexně analytickými znaky včeně retenční kapacity (RK), reologickými testy (nefermentované a fermentované těsto) a pekařským pokusem. Ve sledu šrotových, vymílacích a lušticích chodů technologická kvalita nejprve narůstala a od vymílacích klesala včetně výsledků pekařského pokusu. Korelační analýza prokázala významnou vazbumezi farinografickou vazností a všemi 4 hodnotami RK.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Jakost obilovin 2010. Sborník

  • ISBN

    978-80-904594-3-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Agrotest fyto a.s.

  • Place of publication

    Kroměříž

  • Event location

    Kroměříž

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article