Retention capacity of commercial mill semi-finished products and products
Result description
At one-time test in commercial mill, samples of wheat, 14 millstreams (breaking and reduction) and two final products (bright and bread flour) were collected. Technological quality was evaluated in the complex of analytical features (including retentioncapacity, RK), rheological tests (non- and fermented dough) and baking test. In order of 14 breaking and reduction streams, technological quality firstly increased and then decreased including baking test results. Correlation analysis proved significantrelations between farinograph water absorption and all four RK?s.
Keywords
food wheatmillstream flourtechnological qualityretention capacitycorrelation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Retenční kapacita komerčních mlýnských meziproduktů a výrobků
Original language description
Při stop-zkoušce byly z průmyslovém mlýně odebrány vzorky pšenice, 14 pasáží (šrotové, vymílací, lušticí) a dvou finálních mouk (T530, T1000). Technologická kvalita byla hodnocena komplexně analytickými znaky včeně retenční kapacity (RK), reologickými testy (nefermentované a fermentované těsto) a pekařským pokusem. Ve sledu šrotových, vymílacích a lušticích chodů technologická kvalita nejprve narůstala a od vymílacích klesala včetně výsledků pekařského pokusu. Korelační analýza prokázala významnou vazbumezi farinografickou vazností a všemi 4 hodnotami RK.
Czech name
Retenční kapacita komerčních mlýnských meziproduktů a výrobků
Czech description
Při stop-zkoušce byly z průmyslovém mlýně odebrány vzorky pšenice, 14 pasáží (šrotové, vymílací, lušticí) a dvou finálních mouk (T530, T1000). Technologická kvalita byla hodnocena komplexně analytickými znaky včeně retenční kapacity (RK), reologickými testy (nefermentované a fermentované těsto) a pekařským pokusem. Ve sledu šrotových, vymílacích a lušticích chodů technologická kvalita nejprve narůstala a od vymílacích klesala včetně výsledků pekařského pokusu. Korelační analýza prokázala významnou vazbumezi farinografickou vazností a všemi 4 hodnotami RK.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Jakost obilovin 2010. Sborník
ISBN
978-80-904594-3-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Agrotest fyto a.s.
Place of publication
Kroměříž
Event location
Kroměříž
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—
Basic information
Result type
D - Article in proceedings
CEP
GM - Food industry
Year of implementation
2010