Bakery using of bio rye flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024445" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024445 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pekařské užití celozrnné bio žitné mouky
Original language description
Chemické složení žitného a pšeničného zrna je velmi podobné, ale některé žitné složky mají odlišné technologické vlastnosti. Bílkoviny z žitné mouky smíchané s vodou nejsou schopny vytvořit souvislou lepkovou síť a proto větší roli hrají pentosany. Bylahodnocena kvalita pšenično-žitných kompozitních mouk. Reologické testy a pekařský pokus dokumentují individuální změny závislé na množství přidané celozrnné žitné mouky. Měrný objem pečiva vzrostl při 10% přídavku, ale vyšší množství (20-50 %) způsobilysnížení jak objemu tak zhoršení dalších parametrů.
Czech name
Pekařské užití celozrnné bio žitné mouky
Czech description
Chemické složení žitného a pšeničného zrna je velmi podobné, ale některé žitné složky mají odlišné technologické vlastnosti. Bílkoviny z žitné mouky smíchané s vodou nejsou schopny vytvořit souvislou lepkovou síť a proto větší roli hrají pentosany. Bylahodnocena kvalita pšenično-žitných kompozitních mouk. Reologické testy a pekařský pokus dokumentují individuální změny závislé na množství přidané celozrnné žitné mouky. Měrný objem pečiva vzrostl při 10% přídavku, ale vyšší množství (20-50 %) způsobilysnížení jak objemu tak zhoršení dalších parametrů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—