Quality bread influenced proportion of rye flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F11%3A00182880" target="_blank" >RIV/62156489:43210/11:00182880 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky
Original language description
Byl sledován vliv podílu žitné mouky chlebové na měrný objem, vlhkost střídy a kyselost pšenično-žitného chleba. Podíl žitné mouky v pečených chlebech se pohyboval od 20 do 50 %. Se zvyšujícím se přídavkem žitné mouky se snižoval měrný objem výrobků, zvyšovala se vlhkost střídy a kyselost chleba. Výrobky byly senzoricky zhodnoceny bodovou stupnicí. Nejlepšího senzorického hodnocení dosáhly pšenično-žitné chleby s přídavkem 40 % a 45 % žitné mouky.
Czech name
Kvalita chleba ovlivněná podílem žitné mouky
Czech description
Byl sledován vliv podílu žitné mouky chlebové na měrný objem, vlhkost střídy a kyselost pšenično-žitného chleba. Podíl žitné mouky v pečených chlebech se pohyboval od 20 do 50 %. Se zvyšujícím se přídavkem žitné mouky se snižoval měrný objem výrobků, zvyšovala se vlhkost střídy a kyselost chleba. Výrobky byly senzoricky zhodnoceny bodovou stupnicí. Nejlepšího senzorického hodnocení dosáhly pšenično-žitné chleby s přídavkem 40 % a 45 % žitné mouky.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2011
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
129-132
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—