All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Barley and oat bakery usage possibilities

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022237" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022237 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa

  • Original language description

    Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.

  • Czech name

    Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa

  • Czech description

    Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Qualima 2009

  • ISBN

    978-80-904468-0-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mezos S.r.o.

  • Place of publication

    Hradec Králové

  • Event location

    Pardubice

  • Event date

    Oct 10, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article