Barley and oat bakery usage possibilities
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022237" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022237 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa
Original language description
Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.
Czech name
Možnosti pekařského užití ječmene a ovsa
Czech description
Celozrnné bio mouky z ječmene a ovsa byly testovány jako 10, 20, 30 a 50% náhrady pšeničné mouky v jednotlivých fázích přípravy těsta. Charakteristiky hodnocené pomocí reologických přístrojů a modelový pekařský pokus potvrdily individuální změny. Měrný objem pečiva sice klesal se stoupajícím přídavkem, ale senzorická jakost byla průměrná i při 50% fortifikaci. Chuťový vjem byl přijatelný jak pro pečivo s ječmenem, tak ovsem i přes větší hutnost střídy. Pozitivní bylo i zvýšení barvy střídy.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Qualima 2009
ISBN
978-80-904468-0-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
—
Publisher name
Mezos S.r.o.
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Pardubice
Event date
Oct 10, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—