Wheat bread features and texture of products containing barley, hemp, chia and teff flour
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900807" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900807 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Znaky pšeničného pečiva a textura výrobků s přídavky ječmene, konopí, chia a tef
Original language description
Pečivo bylo připraveno podle receptur založených na pšenično-ječném premixu (70:30) s přídavky 5 a 10 % konopné, chia a tef mouk. Forma přídavku konopí byla celozrnná z loupaného semene a odtučněná mouka, v případě chia a tef celozrnná mouka z bílých a tmavých semen. Snížení kvality pečiva bylo pozorováno vlivem ječné a konopné odtučněné mouky, ostatní alternativní suroviny měrný objem přinejmenším nezhoršily. Analýzou obrazu zjištěné změny v morfologii střídy odpovídaly danému objemu a tvaru pečiva a penetraci střídy. Na úkor nutričnímu benefitu se kombinace ječné mouky a netradičních plodin ve většině případů projevily dílčím snížením spotřebitelské kvality.
Czech name
Znaky pšeničného pečiva a textura výrobků s přídavky ječmene, konopí, chia a tef
Czech description
Pečivo bylo připraveno podle receptur založených na pšenično-ječném premixu (70:30) s přídavky 5 a 10 % konopné, chia a tef mouk. Forma přídavku konopí byla celozrnná z loupaného semene a odtučněná mouka, v případě chia a tef celozrnná mouka z bílých a tmavých semen. Snížení kvality pečiva bylo pozorováno vlivem ječné a konopné odtučněné mouky, ostatní alternativní suroviny měrný objem přinejmenším nezhoršily. Analýzou obrazu zjištěné změny v morfologii střídy odpovídaly danému objemu a tvaru pečiva a penetraci střídy. Na úkor nutričnímu benefitu se kombinace ječné mouky a netradičních plodin ve většině případů projevily dílčím snížením spotřebitelské kvality.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-937-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
43-46
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
May 25, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—