All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wheat bread features and texture of products containing barley, hemp, chia and teff flour

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900807" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900807 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Znaky pšeničného pečiva a textura výrobků s přídavky ječmene, konopí, chia a tef

  • Original language description

    Pečivo bylo připraveno podle receptur založených na pšenično-ječném premixu (70:30) s přídavky 5 a 10 % konopné, chia a tef mouk. Forma přídavku konopí byla celozrnná z loupaného semene a odtučněná mouka, v případě chia a tef celozrnná mouka z bílých a tmavých semen. Snížení kvality pečiva bylo pozorováno vlivem ječné a konopné odtučněné mouky, ostatní alternativní suroviny měrný objem přinejmenším nezhoršily. Analýzou obrazu zjištěné změny v morfologii střídy odpovídaly danému objemu a tvaru pečiva a penetraci střídy. Na úkor nutričnímu benefitu se kombinace ječné mouky a netradičních plodin ve většině případů projevily dílčím snížením spotřebitelské kvality.

  • Czech name

    Znaky pšeničného pečiva a textura výrobků s přídavky ječmene, konopí, chia a tef

  • Czech description

    Pečivo bylo připraveno podle receptur založených na pšenično-ječném premixu (70:30) s přídavky 5 a 10 % konopné, chia a tef mouk. Forma přídavku konopí byla celozrnná z loupaného semene a odtučněná mouka, v případě chia a tef celozrnná mouka z bílých a tmavých semen. Snížení kvality pečiva bylo pozorováno vlivem ječné a konopné odtučněné mouky, ostatní alternativní suroviny měrný objem přinejmenším nezhoršily. Analýzou obrazu zjištěné změny v morfologii střídy odpovídaly danému objemu a tvaru pečiva a penetraci střídy. Na úkor nutričnímu benefitu se kombinace ječné mouky a netradičních plodin ve většině případů projevily dílčím snížením spotřebitelské kvality.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-937-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    43-46

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem

  • Event date

    May 25, 2015

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article