Natural dietary fibre sources for enhancement of wheat flour-based cereal products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900808" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900808 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přírodní zdroje vlákniny pro obohacení cereálních výrobků na bázi pšeničné mouky
Original language description
Obsah vlákniny (TDF, IDF, SDF) v pečivu, sušenkách nebo těstovinách lze významně zvýšit již 50 % celozrnné mouky ze pšenice, žita, ovsa a ječmene; přídavky netradičních surovin jako lněná vláknina, konopná mouka nebo celozrnný šrot z tef a chia semen mohou mít stejnou funkci. Kombinace těchto plodin s ječmenem lze využít současně k maskování typické, pro běžné spotřebitelné hůře přijatelné ječné příchuti cereálních výrobků.
Czech name
Přírodní zdroje vlákniny pro obohacení cereálních výrobků na bázi pšeničné mouky
Czech description
Obsah vlákniny (TDF, IDF, SDF) v pečivu, sušenkách nebo těstovinách lze významně zvýšit již 50 % celozrnné mouky ze pšenice, žita, ovsa a ječmene; přídavky netradičních surovin jako lněná vláknina, konopná mouka nebo celozrnný šrot z tef a chia semen mohou mít stejnou funkci. Kombinace těchto plodin s ječmenem lze využít současně k maskování typické, pro běžné spotřebitelné hůře přijatelné ječné příchuti cereálních výrobků.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-937-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
38-41
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
May 25, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—