Rye, barley, oat - wholemeal flour usage as mixture with common wheat semi-brignt one
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022214" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022214 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Žito, ječmen, oves - užití celozrnné mouky ve směsi s pšeničnou polosvětlou
Original language description
Pšeničná mouka polosvětlá byla obohacena 10, 20, 30 a 50% přídavkem žitné, ječné a ovesné celozrnné bio mouky. Celozrnné mouky zvýšily vaznost vody, ale snížily odolnost těsta vůči přehnětení. Ječnou a ovesnou moukou poklesla viskozita moučné suspenze při zahřívání. Měrné objemy pečiva klesaly se stoupajícími přídavky. Senzorické hodnocení všech vzorků pečiva ovlivnila kladná změna barvy a zvýšení hutnosti střídy, ale chuť byla přijatelná.
Czech name
Žito, ječmen, oves - užití celozrnné mouky ve směsi s pšeničnou polosvětlou
Czech description
Pšeničná mouka polosvětlá byla obohacena 10, 20, 30 a 50% přídavkem žitné, ječné a ovesné celozrnné bio mouky. Celozrnné mouky zvýšily vaznost vody, ale snížily odolnost těsta vůči přehnětení. Ječnou a ovesnou moukou poklesla viskozita moučné suspenze při zahřívání. Měrné objemy pečiva klesaly se stoupajícími přídavky. Senzorické hodnocení všech vzorků pečiva ovlivnila kladná změna barvy a zvýšení hutnosti střídy, ale chuť byla přijatelná.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Pekař a cukrář
ISSN
1213-2403
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
8
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—