All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rosemary extract and its influence on the properties of meat products.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892809" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892809 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků

  • Original language description

    Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci.

  • Czech name

    Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků

  • Czech description

    Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    21

  • Issue of the periodical within the volume

    7

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    39-40

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database