Rosemary extract and its influence on the properties of meat products.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892809" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892809 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků
Original language description
Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci.
Czech name
Rozmarýnový extrakt a jeho vliv na vlastnosti masných výrobků
Czech description
Zkoušel se antioxidační účinek extraktů koření Trumf International, které mohou působit jako antioxidant proti oxidaci lipidů a hemových barviv, resp. ovlivnit jejich vzájemné interakce. Uvedené antioxidanty se zkoušely na trvanlivých tepelně opracovaných salámech, dušené šunce, měkkých homogenních salámech, fermentovaných salámech s paprikou, polotovarech z mletého masa a balených výsekových kostech a masu s kostmi. Ze sledovaných extraktů koření se ukazuje nejúčinnější extrakt rozmarýnu, jako antioxidant je účinná zejména jeho lehká frakce. Jeho aplikace brání oxidaci lipidů, záleží však i na koncentraci.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FT-TA3%2F059" target="_blank" >FT-TA3/059: *Impact of selected additives on shelf life, colour, water binding capacity, texture and organoleptic properties of meat products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
21
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
39-40
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—