All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Source and concentration influence of enzyme on galactooligosaccharides synthesis and lactose hydrolysis.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892834" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892834 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv zdroje a koncentrace enzymu na syntézu galaktooligosacharidů a hydrolýzu laktosy.

  • Original language description

    Pro přípravu galaktooligosacharidů, byly použity tři různé substráty: laktosa v pufru, obnovená syrovátka, s pH = 6,75 (pro kvasinkový enzym) a pH = 5 (pro plísňové enzymy), a UF permeát, koncentrace substrátů byla zvolena 200 g.L-1 laktosy. K experimentům ve vsádkových reaktorech, byly použity 3 různé komerční enzymy (kvasinkový: Maxilact LX 5000, plísňové: Validase a Tolerase) o 3 různých koncentracích. Koncentrace použité pro Maxilact LX 5000 byly: 1,5; 3 a 6 U.mL-1, pro Validase a Tolerase byly zvoleny následující: 0,5; 1,5 a 6 U.mL-1. Ze získaných dat vyplývá, že jako nejvhodnější pro syntézu galaktooligosacharidů se jeví enzym z plísňového zdroje. Pro hydrolýzu laktosy je vhodné použít enzym Maxilact LX 5000 o koncentraci 6 U.mL-1.

  • Czech name

    Vliv zdroje a koncentrace enzymu na syntézu galaktooligosacharidů a hydrolýzu laktosy.

  • Czech description

    Pro přípravu galaktooligosacharidů, byly použity tři různé substráty: laktosa v pufru, obnovená syrovátka, s pH = 6,75 (pro kvasinkový enzym) a pH = 5 (pro plísňové enzymy), a UF permeát, koncentrace substrátů byla zvolena 200 g.L-1 laktosy. K experimentům ve vsádkových reaktorech, byly použity 3 různé komerční enzymy (kvasinkový: Maxilact LX 5000, plísňové: Validase a Tolerase) o 3 různých koncentracích. Koncentrace použité pro Maxilact LX 5000 byly: 1,5; 3 a 6 U.mL-1, pro Validase a Tolerase byly zvoleny následující: 0,5; 1,5 a 6 U.mL-1. Ze získaných dat vyplývá, že jako nejvhodnější pro syntézu galaktooligosacharidů se jeví enzym z plísňového zdroje. Pro hydrolýzu laktosy je vhodné použít enzym Maxilact LX 5000 o koncentraci 6 U.mL-1.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FR-TI1%2F470" target="_blank" >FR-TI1/470: *Progressive technology of salty cheese whey processing</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Sborník příspěvků XLI.Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    XLI

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    235-238

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database