Image analysis - comparing the influence of the composition of bread
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892871" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892871 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva
Original language description
Vizuální popis struktury materiálů včetně pekařských výrobků představuje potenciální způsob výstupní kontroly jejich přípravy či výroby. Do jisté míry umožňuje identifikovat chyby během tohoto procesu a v případě inovací porovnat změny kompozitního složení se vzhledem standardu na povrchu a případně i řezu. Oblast analýzy obrazu má široké možnosti, kde další rozvoj souvisí s pokrokem počítačové a fotografické techniky. V potravinářském průmyslu nalezla uplatnění zejména v masném a cereálním oboru, kdy lze identifikovat vady ve výrobním či skladovacím procesu. Lze tak popsat a rozlišit zrna jednotlivých odrůd pšenice (Gallo et al. 2009; F?ratl?gil- Durmuş et al. 2010), různých druhů obilovin (Visen et al. 2004), mlýnských meziproduktů při druhovém mletí(Zayas et al. 1996) nebo otrub v mouce (Withworth et al. 1997; Kim et al. 1999). V případě pečiva Gallagher et al. (2004) zjistili nepřímou závislost mezi velikostí póru a objemem pečiva s různými mléčnými přípravky. Podle průměrné ploch
Czech name
Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva
Czech description
Vizuální popis struktury materiálů včetně pekařských výrobků představuje potenciální způsob výstupní kontroly jejich přípravy či výroby. Do jisté míry umožňuje identifikovat chyby během tohoto procesu a v případě inovací porovnat změny kompozitního složení se vzhledem standardu na povrchu a případně i řezu. Oblast analýzy obrazu má široké možnosti, kde další rozvoj souvisí s pokrokem počítačové a fotografické techniky. V potravinářském průmyslu nalezla uplatnění zejména v masném a cereálním oboru, kdy lze identifikovat vady ve výrobním či skladovacím procesu. Lze tak popsat a rozlišit zrna jednotlivých odrůd pšenice (Gallo et al. 2009; F?ratl?gil- Durmuş et al. 2010), různých druhů obilovin (Visen et al. 2004), mlýnských meziproduktů při druhovém mletí(Zayas et al. 1996) nebo otrub v mouce (Withworth et al. 1997; Kim et al. 1999). V případě pečiva Gallagher et al. (2004) zjistili nepřímou závislost mezi velikostí póru a objemem pečiva s různými mléčnými přípravky. Podle průměrné ploch
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
ISBN
978-80-905035-0-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
1-5
Publisher name
Česká společnost chemického inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní
Event date
Oct 24, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—