All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Image analysis - comparing the influence of the composition of bread

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892871" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892871 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva

  • Original language description

    Vizuální popis struktury materiálů včetně pekařských výrobků představuje potenciální způsob výstupní kontroly jejich přípravy či výroby. Do jisté míry umožňuje identifikovat chyby během tohoto procesu a v případě inovací porovnat změny kompozitního složení se vzhledem standardu na povrchu a případně i řezu. Oblast analýzy obrazu má široké možnosti, kde další rozvoj souvisí s pokrokem počítačové a fotografické techniky. V potravinářském průmyslu nalezla uplatnění zejména v masném a cereálním oboru, kdy lze identifikovat vady ve výrobním či skladovacím procesu. Lze tak popsat a rozlišit zrna jednotlivých odrůd pšenice (Gallo et al. 2009; F?ratl?gil- Durmuş et al. 2010), různých druhů obilovin (Visen et al. 2004), mlýnských meziproduktů při druhovém mletí(Zayas et al. 1996) nebo otrub v mouce (Withworth et al. 1997; Kim et al. 1999). V případě pečiva Gallagher et al. (2004) zjistili nepřímou závislost mezi velikostí póru a objemem pečiva s různými mléčnými přípravky. Podle průměrné ploch

  • Czech name

    Obrazová analýza - porovnání vlivu recepturního složení pečiva

  • Czech description

    Vizuální popis struktury materiálů včetně pekařských výrobků představuje potenciální způsob výstupní kontroly jejich přípravy či výroby. Do jisté míry umožňuje identifikovat chyby během tohoto procesu a v případě inovací porovnat změny kompozitního složení se vzhledem standardu na povrchu a případně i řezu. Oblast analýzy obrazu má široké možnosti, kde další rozvoj souvisí s pokrokem počítačové a fotografické techniky. V potravinářském průmyslu nalezla uplatnění zejména v masném a cereálním oboru, kdy lze identifikovat vady ve výrobním či skladovacím procesu. Lze tak popsat a rozlišit zrna jednotlivých odrůd pšenice (Gallo et al. 2009; F?ratl?gil- Durmuş et al. 2010), různých druhů obilovin (Visen et al. 2004), mlýnských meziproduktů při druhovém mletí(Zayas et al. 1996) nebo otrub v mouce (Withworth et al. 1997; Kim et al. 1999). V případě pečiva Gallagher et al. (2004) zjistili nepřímou závislost mezi velikostí póru a objemem pečiva s různými mléčnými přípravky. Podle průměrné ploch

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011

  • ISBN

    978-80-905035-0-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    1-5

  • Publisher name

    Česká společnost chemického inženýrství

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Srní

  • Event date

    Oct 24, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article