Barley bread and bakery products and their differences in cereal processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892875" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892875 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Pekařské výrobky z ječmene a jejich odlišnosti v procesu zpracování
Original language description
Cílem práce bylo hodnocení sledovaného souboru pšeničných, ječných a žitných mouk a jejich směsí vybranými reologickými a analytickými metodami. Práce navazuje na výsledky mezinárodního projektu "Barley Bread". Pekařské výrobky z tohoto projektu vyrobenéz vybraných směsí mouk byly senzoricky zhodnoceny a bylo sledováno i jejich stárnutí. S ohledem na reologické vlastnosti, senzorické hodnocení a zdravotní benefity byla jako nejvhodnější vybrána směs s přídavkem 40 % ječné mouky. Pokud se zaměříme pouzena zdravotní benefity, byl nejvhodnější variantou pšenično/ječno/žitný tmavý chléb, který měl vysoký obsah celkové i rozpustné vlákniny potravy. Z hlediska senzorické přijatelnosti byly muffiny a vdolky hodnoceny jako nejchutnější výrobky z ječmene.
Czech name
Pekařské výrobky z ječmene a jejich odlišnosti v procesu zpracování
Czech description
Cílem práce bylo hodnocení sledovaného souboru pšeničných, ječných a žitných mouk a jejich směsí vybranými reologickými a analytickými metodami. Práce navazuje na výsledky mezinárodního projektu "Barley Bread". Pekařské výrobky z tohoto projektu vyrobenéz vybraných směsí mouk byly senzoricky zhodnoceny a bylo sledováno i jejich stárnutí. S ohledem na reologické vlastnosti, senzorické hodnocení a zdravotní benefity byla jako nejvhodnější vybrána směs s přídavkem 40 % ječné mouky. Pokud se zaměříme pouzena zdravotní benefity, byl nejvhodnější variantou pšenično/ječno/žitný tmavý chléb, který měl vysoký obsah celkové i rozpustné vlákniny potravy. Z hlediska senzorické přijatelnosti byly muffiny a vdolky hodnoceny jako nejchutnější výrobky z ječmene.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
58. Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011
ISBN
978-80-905035-0-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
1-7
Publisher name
Česká společnost chemického inženýrství
Place of publication
Praha
Event location
Srní
Event date
Oct 24, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—