Extrusion
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43893104" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43893104 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Extruze
Original language description
Samotný význam slova extruze (vytlačování) charakterizuje mechanické uspořádání procesu, kterým se materiál zpracovává. Tvarování materiálu principiálně stejným způsobem, ale za menšího tlaku, bylo známo již dávno. Používalo se např. při tvarování těstovin, přičemž se šnekem v trubici protlačovalo těsto do tvarovací hlavy s otvory (matrice). Stejná zařízení byla používána i pro tvarování keramických a plastových materiálů a jsou používána dodnes.
Czech name
Extruze
Czech description
Samotný význam slova extruze (vytlačování) charakterizuje mechanické uspořádání procesu, kterým se materiál zpracovává. Tvarování materiálu principiálně stejným způsobem, ale za menšího tlaku, bylo známo již dávno. Používalo se např. při tvarování těstovin, přičemž se šnekem v trubici protlačovalo těsto do tvarovací hlavy s otvory (matrice). Stejná zařízení byla používána i pro tvarování keramických a plastových materiálů a jsou používána dodnes.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob
ISBN
978-80-7418-086-6
Number of pages of the result
5
Pages from-to
394-398
Number of pages of the book
502
Publisher name
Key Publishing s.r.o.
Place of publication
Ostrava
UT code for WoS chapter
—