All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Trends in Food Authenticity and in Detection of Food Adulteration

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894323" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894323 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování

  • Original language description

    V příspěvku jsou shrnuty příklady zdravotní důsledky vybraných způsobů a činnost Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v oblasti detekce falšování potravin. Možné přístupy k detekci falšování potravin jsou na základě a) potvrzení hypotézyfalšování podle analýz vybraných markerů nebo b) chemometrického přístupu založeného na statistickém zpracování výsledků analýz (vyhledávání odlehlých, podezřelých vzorků ze skupiny). Tyto přístupy jsou vysvětleny také v souvislosti s novými metodami, jako jsou nejrůznější postupy "omics" (např.. metabolomika).

  • Czech name

    Trendy v autenticitě potravin a v přístupech k detekci falšování

  • Czech description

    V příspěvku jsou shrnuty příklady zdravotní důsledky vybraných způsobů a činnost Fakulty potravinářské a biochemické technologie VŠCHT v oblasti detekce falšování potravin. Možné přístupy k detekci falšování potravin jsou na základě a) potvrzení hypotézyfalšování podle analýz vybraných markerů nebo b) chemometrického přístupu založeného na statistickém zpracování výsledků analýz (vyhledávání odlehlých, podezřelých vzorků ze skupiny). Tyto přístupy jsou vysvětleny také v souvislosti s novými metodami, jako jsou nejrůznější postupy "omics" (např.. metabolomika).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Methods and parameters for evaluation of foodstuffs and food raw materials authenticity.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    106

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    903-910

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database