How a consumer can decide when going to buy bread
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894608" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894608 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva
Original language description
V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví.
Czech name
Jak se orientovat při nákupu chleba a běžného pečiva
Czech description
V posledním desetiletí prodělává sortiment konzumovaných cereálních výrobků značné změny. Snižuje se spotřeba tradičního chleba a stoupá spotřeba jemného pečiva s bohatou recepturou. Pestrý výběr cereálních výrobků souvisí s rozvojem moderních technologií, s možnostmi používat netradiční suroviny a přidávat řadu pomocných nebo zlepšujících látek. Snižuje se podíl žita v chlebech. Legislativa ČR dává spotřebiteli částečnou možnost orientovat se v chlebech a pečivu s převažujícím podílem pšenice nebo žita; přesný podíl žita, obsahu tuku, způsob kypření droždím nebo kvasem se však spotřebitel nedozví.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
5
Issue of the periodical within the volume
květen
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
134-136
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—