All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Oxidative reations - hydroperoxides of sterols and chemical kinetics

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894609" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894609 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Oxidační reakce - hydroperoxidy sterolů a chemická kinetika

  • Original language description

    Cholesterol rozpuštěný v lipidech podléhá za vysokých teplot (100 - 200 °C) a za přístupu vzduchu oxidačním a degradačním reakcím. V počateční fázi autooxidace lipidů by měly být přítomny hydroperoxidy sterolů, které se za podmínek metody při zmýdelněníza studena mohou stabilizovat přes alkoxidový radikál na řadu sekundárních oxidačních produktů. Důsledkem je nepřesné stanovení oxidačních produktů cholesterolu. Dalším cílem studie bylo srovnání reaktivity volných a vázaných sterolů.

  • Czech name

    Oxidační reakce - hydroperoxidy sterolů a chemická kinetika

  • Czech description

    Cholesterol rozpuštěný v lipidech podléhá za vysokých teplot (100 - 200 °C) a za přístupu vzduchu oxidačním a degradačním reakcím. V počateční fázi autooxidace lipidů by měly být přítomny hydroperoxidy sterolů, které se za podmínek metody při zmýdelněníza studena mohou stabilizovat přes alkoxidový radikál na řadu sekundárních oxidačních produktů. Důsledkem je nepřesné stanovení oxidačních produktů cholesterolu. Dalším cílem studie bylo srovnání reaktivity volných a vázaných sterolů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek 50. mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-93-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    80-85

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Strážnice

  • Event date

    May 16, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article