All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Solvent retention capacity determination for selected flour composites

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894647" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894647 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/12:43894647

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení retenční kapacity vybraných druhů kompozitní mouky

  • Original language description

    Kompozitní mouky byly vytvořeny z pšeničné hladké a 10-50 % celozrnných pšeničné, žitné, ječné, ovesné a kukuřičné. Kvalita bílkovin se přídavky snížila, a to až o 70 % v případě kompozitů s kukuřičnou moukou. Naopak až třetinový nárůst byl zaznamenán pro stejnou řadu kompozitních mouk v parametru ČP. Největší změna RK profilů proti standardu M (RK vody 70,6 %, sacharózy 116,5 %, uhličitanu 89,9% a kyseliny mléčné 136,7 %) byla zjištěna v suboru s žitnou celozrnnou. Proti tomu 50% přídavek celozrnné pšeničné, resp. ječné mouky významně ovlivnil jen RK kyseliny mléčné. Korelační analýza prokázala významné vztahy jak mezi jednotlivými RK, tak mezi RK a analytickými znaky.

  • Czech name

    Stanovení retenční kapacity vybraných druhů kompozitní mouky

  • Czech description

    Kompozitní mouky byly vytvořeny z pšeničné hladké a 10-50 % celozrnných pšeničné, žitné, ječné, ovesné a kukuřičné. Kvalita bílkovin se přídavky snížila, a to až o 70 % v případě kompozitů s kukuřičnou moukou. Naopak až třetinový nárůst byl zaznamenán pro stejnou řadu kompozitních mouk v parametru ČP. Největší změna RK profilů proti standardu M (RK vody 70,6 %, sacharózy 116,5 %, uhličitanu 89,9% a kyseliny mléčné 136,7 %) byla zjištěna v suboru s žitnou celozrnnou. Proti tomu 50% přídavek celozrnné pšeničné, resp. ječné mouky významně ovlivnil jen RK kyseliny mléčné. Korelační analýza prokázala významné vztahy jak mezi jednotlivými RK, tak mezi RK a analytickými znaky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník XLII. sympozia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-839-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    75-78

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský dvůr

  • Event date

    May 21, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article