Solvent retention capacity determination for selected flour composites
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894647" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894647 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/12:43894647
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení retenční kapacity vybraných druhů kompozitní mouky
Original language description
Kompozitní mouky byly vytvořeny z pšeničné hladké a 10-50 % celozrnných pšeničné, žitné, ječné, ovesné a kukuřičné. Kvalita bílkovin se přídavky snížila, a to až o 70 % v případě kompozitů s kukuřičnou moukou. Naopak až třetinový nárůst byl zaznamenán pro stejnou řadu kompozitních mouk v parametru ČP. Největší změna RK profilů proti standardu M (RK vody 70,6 %, sacharózy 116,5 %, uhličitanu 89,9% a kyseliny mléčné 136,7 %) byla zjištěna v suboru s žitnou celozrnnou. Proti tomu 50% přídavek celozrnné pšeničné, resp. ječné mouky významně ovlivnil jen RK kyseliny mléčné. Korelační analýza prokázala významné vztahy jak mezi jednotlivými RK, tak mezi RK a analytickými znaky.
Czech name
Stanovení retenční kapacity vybraných druhů kompozitní mouky
Czech description
Kompozitní mouky byly vytvořeny z pšeničné hladké a 10-50 % celozrnných pšeničné, žitné, ječné, ovesné a kukuřičné. Kvalita bílkovin se přídavky snížila, a to až o 70 % v případě kompozitů s kukuřičnou moukou. Naopak až třetinový nárůst byl zaznamenán pro stejnou řadu kompozitních mouk v parametru ČP. Největší změna RK profilů proti standardu M (RK vody 70,6 %, sacharózy 116,5 %, uhličitanu 89,9% a kyseliny mléčné 136,7 %) byla zjištěna v suboru s žitnou celozrnnou. Proti tomu 50% přídavek celozrnné pšeničné, resp. ječné mouky významně ovlivnil jen RK kyseliny mléčné. Korelační analýza prokázala významné vztahy jak mezi jednotlivými RK, tak mezi RK a analytickými znaky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník XLII. sympozia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-839-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
75-78
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr
Event date
May 21, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—