Sensory perception of sweeteners Stevia and Truvia in the dairy products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894770" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894770 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích
Original language description
Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal,že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5%
Czech name
Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích
Czech description
Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal,že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5%
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2012 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-838-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
175-180
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha, Česká republika
Event date
Jan 24, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—