All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Sensory perception of sweeteners Stevia and Truvia in the dairy products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894770" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894770 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích

  • Original language description

    Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal,že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5%

  • Czech name

    Senzorické vnímání sladidel Stevia a Truvia v mléčných výrobcích

  • Czech description

    Rebaudiosid A je sladký glykosid extrahovaný z Stevia rebaudiana (Bertoni). Jeho použití je na evropském trhu povoleno od prosince 2011. Byly sledovány senzorické vlastnosti komerčních výrobků Stevia in the Raw a Truvia. Párový porovnávací test prokázal,že sladidlo Truvia vykazuje lepší chuť. Vnímání sladké chuti bylo u obou výrobků ovlivněné obsahem tuku. Intenzita sladké chuti byla podobná, ale příjemnost sladké chuti byla u mléka s obsahem tuku 3,5% výrazně vyšší než u mléka s obsahem tuku 0,5%

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2012 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-838-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    175-180

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha, Česká republika

  • Event date

    Jan 24, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article