Prediction of Beer Colloidal Haze Formation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895125" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895125 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Předpověď vzniku koloidního zákalu piva
Original language description
Pivo ma, stejně jako všechny ostatni potraviny, omezenou trvanlivost, se kterou velmi uzce souvisi jeho koloidni stabilita. Protože jsou na ni v současne době kladeny stale vyšši naroky, jsou pivovary nuceny použivat k jejimu prodlouženi nejrůznějši stabilizačni prostředky. K zaručeni minimalni doby trvanlivosti dnes existuje řada metod, kterymi se da trvanlivost předpovědět. Jedna se o tzv. šokovaci a precipitačni testy. Během šokovani dochazi k urychleni starnuti piva a zrychlene tvorbě koloidniho zakalu pomoci střidani vysokych a nizkych teplot, zatimco pomoci precipitačnich testů se da zjistit obsah zakalotvornych prekurzorů v pivu a takto předpovědět jeho trvanlivost.
Czech name
Předpověď vzniku koloidního zákalu piva
Czech description
Pivo ma, stejně jako všechny ostatni potraviny, omezenou trvanlivost, se kterou velmi uzce souvisi jeho koloidni stabilita. Protože jsou na ni v současne době kladeny stale vyšši naroky, jsou pivovary nuceny použivat k jejimu prodlouženi nejrůznějši stabilizačni prostředky. K zaručeni minimalni doby trvanlivosti dnes existuje řada metod, kterymi se da trvanlivost předpovědět. Jedna se o tzv. šokovaci a precipitačni testy. Během šokovani dochazi k urychleni starnuti piva a zrychlene tvorbě koloidniho zakalu pomoci střidani vysokych a nizkych teplot, zatimco pomoci precipitačnich testů se da zjistit obsah zakalotvornych prekurzorů v pivu a takto předpovědět jeho trvanlivost.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Volume of the periodical
59
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
100-104
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—