All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methods for Prediction of Beer Colloidal Stability

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000530" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000530 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216208:11320/10:10082465

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Metody předpovědi koloidní stability piva

  • Original language description

    V porovnání s jinými alkoholickými nápoji podléhá pivo nevratným změnám v čase. Rychlost změn závisí od složení dané pivní matrice, teploty uskladnění , obsahu kyslíku. Je důležité, aby během doby trvanlivosti bylo pivo koloidně stabilní a ve filtrovanémčirém pivu se nevytvářel zákal. Existují dva hlavní přístupy jak získat informace dovolující predikovat kdy se pivo zakalí: (i) měření vývoje zákalu v průběhu zrychleného stárnutí piva vyvolaného teplotním šokováním piva; (ii) analýza obsahu zákalovýchprekursorů - zejména zákalově citlivých bílkovin a polyfenolů. V práci je podán podrobný přehled současných metod používaných pro hodnocení a předpověď koloidní stability piva.

  • Czech name

    Metody předpovědi koloidní stability piva

  • Czech description

    V porovnání s jinými alkoholickými nápoji podléhá pivo nevratným změnám v čase. Rychlost změn závisí od složení dané pivní matrice, teploty uskladnění , obsahu kyslíku. Je důležité, aby během doby trvanlivosti bylo pivo koloidně stabilní a ve filtrovanémčirém pivu se nevytvářel zákal. Existují dva hlavní přístupy jak získat informace dovolující predikovat kdy se pivo zakalí: (i) měření vývoje zákalu v průběhu zrychleného stárnutí piva vyvolaného teplotním šokováním piva; (ii) analýza obsahu zákalovýchprekursorů - zejména zákalově citlivých bílkovin a polyfenolů. V práci je podán podrobný přehled současných metod používaných pro hodnocení a předpověď koloidní stability piva.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    104

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

    000275048400002

  • EID of the result in the Scopus database