Methods for Prediction of Beer Colloidal Stability
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000530" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000530 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216208:11320/10:10082465
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metody předpovědi koloidní stability piva
Original language description
V porovnání s jinými alkoholickými nápoji podléhá pivo nevratným změnám v čase. Rychlost změn závisí od složení dané pivní matrice, teploty uskladnění , obsahu kyslíku. Je důležité, aby během doby trvanlivosti bylo pivo koloidně stabilní a ve filtrovanémčirém pivu se nevytvářel zákal. Existují dva hlavní přístupy jak získat informace dovolující predikovat kdy se pivo zakalí: (i) měření vývoje zákalu v průběhu zrychleného stárnutí piva vyvolaného teplotním šokováním piva; (ii) analýza obsahu zákalovýchprekursorů - zejména zákalově citlivých bílkovin a polyfenolů. V práci je podán podrobný přehled současných metod používaných pro hodnocení a předpověď koloidní stability piva.
Czech name
Metody předpovědi koloidní stability piva
Czech description
V porovnání s jinými alkoholickými nápoji podléhá pivo nevratným změnám v čase. Rychlost změn závisí od složení dané pivní matrice, teploty uskladnění , obsahu kyslíku. Je důležité, aby během doby trvanlivosti bylo pivo koloidně stabilní a ve filtrovanémčirém pivu se nevytvářel zákal. Existují dva hlavní přístupy jak získat informace dovolující predikovat kdy se pivo zakalí: (i) měření vývoje zákalu v průběhu zrychleného stárnutí piva vyvolaného teplotním šokováním piva; (ii) analýza obsahu zákalovýchprekursorů - zejména zákalově citlivých bílkovin a polyfenolů. V práci je podán podrobný přehled současných metod používaných pro hodnocení a předpověď koloidní stability piva.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
104
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
—
UT code for WoS article
000275048400002
EID of the result in the Scopus database
—