The influence of milk dry matter addition on the growth and stability of Lactobacillus acidophilus CCDM 151 cells in yoghurt
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895877" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895877 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech.
Original language description
V práci byl sledován vliv přídavku sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin na růst a stabilitu buněk během skladování kmene Lactobacillus acidophilus CCDM 151 v laboratorně vyrobených jogurtech. Pozornost byla rovněž zaměřena na sledování vlivu objemu inokula (1 % nebo 3 % obj.) L. acidophilus CCDM 151 a přídavku mléčné sušiny na tvorbu acetaldehydu a reologické vlastnosti vyrobených jogurtů. Přídavek sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin zvyšoval tvorbu acetaldehydu a příznivě ovlivňoval životaschopnost sledovaného kmene během dlouhodobého skladování.
Czech name
Vliv přídavku mléčné sušiny na růst a stabilitu buněk Lactobacilllus acidophilus CCDM 151 v jogurtech.
Czech description
V práci byl sledován vliv přídavku sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin na růst a stabilitu buněk během skladování kmene Lactobacillus acidophilus CCDM 151 v laboratorně vyrobených jogurtech. Pozornost byla rovněž zaměřena na sledování vlivu objemu inokula (1 % nebo 3 % obj.) L. acidophilus CCDM 151 a přídavku mléčné sušiny na tvorbu acetaldehydu a reologické vlastnosti vyrobených jogurtů. Přídavek sušené syrovátky a koncentrátu syrovátkových bílkovin zvyšoval tvorbu acetaldehydu a příznivě ovlivňoval životaschopnost sledovaného kmene během dlouhodobého skladování.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
141
Issue of the periodical within the volume
říjen
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
9-12
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—