All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determining filbertone in hazelnut spreads using SPME/GC/MS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896540" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896540 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení filbertonu v lískooříškových pomazánkách metodou SPME/GC/MS

  • Original language description

    Cílem metodiky je popis stanovení filbertonu (systematický název (E)-5-methylhept-2-en-4on) pomocí SPME/GC/MS. Na základě koncentrace filbertonu je možné určit podíl lískooříškové pasty v lískooříškových pomazánkách.

  • Czech name

    Stanovení filbertonu v lískooříškových pomazánkách metodou SPME/GC/MS

  • Czech description

    Cílem metodiky je popis stanovení filbertonu (systematický název (E)-5-methylhept-2-en-4on) pomocí SPME/GC/MS. Na základě koncentrace filbertonu je možné určit podíl lískooříškové pasty v lískooříškových pomazánkách.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Methods and parameters for evaluation of foodstuffs and food raw materials authenticity.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VŠCHT_324_1/2013

  • Regulation ID

    Osvědčení 1/2013

  • Technical parameters

    Osvědčení 1/2013

  • Economical parameters

    Testování kvality a autenticity potravin je jedním z hlavních úkolů laboratoří kontrolních orgánů, včetně Státní zemědělské a potravinářské inspekce, která bude primárním uživatelem této metodiky. Metodika pro stanovení filbertonu v lískooříškových pomazánkách včetně návrhu interpretace výsledků je připravená k přímému využití a laboratoř aplikací postupu uspoří jak z hlediska laboratorního času, tak z hlediska počtu osob a laboratorního spotřebního materiálu potřebného k vývoji vlastní metody. Metodikaobsahuje údaje získané výzkumnou a experimentální činností v rámci řešení projektu č. QI91B283 financovaného Ministerstvem zemědělství; objem finančních prostředků věnovaných této konkrétní metodice je cca 100 tis. Kč; této částce tedy odpovídá ekonomický přínos pro uživatele.

  • Certification body designation

    Státní zemědělská a potravinářská inspekce se sídlem Květná 15, 603 00 Brno, IČ: 75014149, DIČ: CZ75014149, zastoupená Ing. Petrem Cuhrou, ředitelem inspektorátu v Praze

  • Date of certification

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel