Determining filbertone in hazelnut spreads using SPME/GC/MS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896540" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896540 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení filbertonu v lískooříškových pomazánkách metodou SPME/GC/MS
Original language description
Cílem metodiky je popis stanovení filbertonu (systematický název (E)-5-methylhept-2-en-4on) pomocí SPME/GC/MS. Na základě koncentrace filbertonu je možné určit podíl lískooříškové pasty v lískooříškových pomazánkách.
Czech name
Stanovení filbertonu v lískooříškových pomazánkách metodou SPME/GC/MS
Czech description
Cílem metodiky je popis stanovení filbertonu (systematický název (E)-5-methylhept-2-en-4on) pomocí SPME/GC/MS. Na základě koncentrace filbertonu je možné určit podíl lískooříškové pasty v lískooříškových pomazánkách.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B283" target="_blank" >QI91B283: Methods and parameters for evaluation of foodstuffs and food raw materials authenticity.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VŠCHT_324_1/2013
Regulation ID
Osvědčení 1/2013
Technical parameters
Osvědčení 1/2013
Economical parameters
Testování kvality a autenticity potravin je jedním z hlavních úkolů laboratoří kontrolních orgánů, včetně Státní zemědělské a potravinářské inspekce, která bude primárním uživatelem této metodiky. Metodika pro stanovení filbertonu v lískooříškových pomazánkách včetně návrhu interpretace výsledků je připravená k přímému využití a laboratoř aplikací postupu uspoří jak z hlediska laboratorního času, tak z hlediska počtu osob a laboratorního spotřebního materiálu potřebného k vývoji vlastní metody. Metodikaobsahuje údaje získané výzkumnou a experimentální činností v rámci řešení projektu č. QI91B283 financovaného Ministerstvem zemědělství; objem finančních prostředků věnovaných této konkrétní metodice je cca 100 tis. Kč; této částce tedy odpovídá ekonomický přínos pro uživatele.
Certification body designation
Státní zemědělská a potravinářská inspekce se sídlem Květná 15, 603 00 Brno, IČ: 75014149, DIČ: CZ75014149, zastoupená Ing. Petrem Cuhrou, ředitelem inspektorátu v Praze
Date of certification
—
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel