All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Eragrostis tef and utilization possibility in food industry

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896940" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896940 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely

  • Original language description

    Teff (Eragrostis tef) je obilovina s miniaturními zrny, původně rostoucí v severní Africe; a v Etiopii zůstává důležitou základní potravinou ve formě kaše a ingera, spontánně kvašených placek. Její potenciál v pekařských výrobcích (celozrnná mouka) spočívá v mimořádném nutričním složení, zejména bezlepkovému charakteru bílkovin a vysokému obsahu vápníku a železa. Podle laboratorních testů zahrnutí tef mouky až do výše 30 % negativně ovlivnilo reologické vlastnosti těsta a mazovatění škrobu. Pekařský výrobek s 20 % tef dosáhl standardní spotřebitelské kvality.

  • Czech name

    Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely

  • Czech description

    Teff (Eragrostis tef) je obilovina s miniaturními zrny, původně rostoucí v severní Africe; a v Etiopii zůstává důležitou základní potravinou ve formě kaše a ingera, spontánně kvašených placek. Její potenciál v pekařských výrobcích (celozrnná mouka) spočívá v mimořádném nutričním složení, zejména bezlepkovému charakteru bílkovin a vysokému obsahu vápníku a železa. Podle laboratorních testů zahrnutí tef mouky až do výše 30 % negativně ovlivnilo reologické vlastnosti těsta a mazovatění škrobu. Pekařský výrobek s 20 % tef dosáhl standardní spotřebitelské kvality.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2013

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    106-108

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database