Eragrostis tef and utilization possibility in food industry
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896940" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896940 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely
Original language description
Teff (Eragrostis tef) je obilovina s miniaturními zrny, původně rostoucí v severní Africe; a v Etiopii zůstává důležitou základní potravinou ve formě kaše a ingera, spontánně kvašených placek. Její potenciál v pekařských výrobcích (celozrnná mouka) spočívá v mimořádném nutričním složení, zejména bezlepkovému charakteru bílkovin a vysokému obsahu vápníku a železa. Podle laboratorních testů zahrnutí tef mouky až do výše 30 % negativně ovlivnilo reologické vlastnosti těsta a mazovatění škrobu. Pekařský výrobek s 20 % tef dosáhl standardní spotřebitelské kvality.
Czech name
Milička habešská a možnosti užití pro potravinářské účely
Czech description
Teff (Eragrostis tef) je obilovina s miniaturními zrny, původně rostoucí v severní Africe; a v Etiopii zůstává důležitou základní potravinou ve formě kaše a ingera, spontánně kvašených placek. Její potenciál v pekařských výrobcích (celozrnná mouka) spočívá v mimořádném nutričním složení, zejména bezlepkovému charakteru bílkovin a vysokému obsahu vápníku a železa. Podle laboratorních testů zahrnutí tef mouky až do výše 30 % negativně ovlivnilo reologické vlastnosti těsta a mazovatění škrobu. Pekařský výrobek s 20 % tef dosáhl standardní spotřebitelské kvality.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2013
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
106-108
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—