Rheological apparatuses for evaluation of non-traditional crops influence
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43896941" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43896941 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reologické přístroje pro posouzení vlivu přídavků netradičních plodin
Original language description
Pomocí základních reologických přístrojů bylo na modelových vzorcích pšeničné mouky s konopnou, miličkovou a chia popsáno jejich chování při přípravě těsta a deformaci. Vedle reologických přístrojů firmy Brabender (farinograf, extenzograf, amylograf) byltestován v mlýnském oboru méně frekventovaný mixolab (Chopin). Podle korelační analýzy byly i v omezeném souboru potvrzeny vztahy mezi některými znaky mixolabu a charakteristikami získanými na farinografu a amylografu. Překvapivě mnoho statistických souvislostí bylo zjištěno pro hodnoty Zelenyho testu a zkouškou na mixolabu.
Czech name
Reologické přístroje pro posouzení vlivu přídavků netradičních plodin
Czech description
Pomocí základních reologických přístrojů bylo na modelových vzorcích pšeničné mouky s konopnou, miličkovou a chia popsáno jejich chování při přípravě těsta a deformaci. Vedle reologických přístrojů firmy Brabender (farinograf, extenzograf, amylograf) byltestován v mlýnském oboru méně frekventovaný mixolab (Chopin). Podle korelační analýzy byly i v omezeném souboru potvrzeny vztahy mezi některými znaky mixolabu a charakteristikami získanými na farinografu a amylografu. Překvapivě mnoho statistických souvislostí bylo zjištěno pro hodnoty Zelenyho testu a zkouškou na mixolabu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlynářské noviny
ISSN
1214-6374
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2013
Issue of the periodical within the volume
leden
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
25
Pages from-to
86-111
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—