All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Shelf life prolongation of raw meat sausages by pressurization

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897395" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897395 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Prodloužení doby údržnosti tepelně neopracovaných masných výrobků pomocí vysokého tlaku

  • Original language description

    Údržnost tepelně neopracovaných masných výrobků je zajištěna kombinací několika překážek ovými efekty, jako je: nízké snížení pH, konzervační složky udicího kouře, přídavek dusitanu sodného (solicí směsi), snížení a aw, složkami udícího kouře, dusitanemsodným či a zejména dodržením uchování při nízké teplotěchladícího řetězce. Avšak i přesto je údržnost těchto výrobků přibližně deset dníomezená. Ošetření vysokým tlakem, které se osvědčilo u tepelně opracovaných výrobků,Vysoký tlak, jako jeden z překážkových efektů, by tak mohlo inaktivovat část mikroorganismů a prodloužit údržnost těchto výrobků. na základě inaktivace mikroorganismů, protože již dříve byl zkoumán vliv vysokého tlaku na syrové maso, šunky a tepelně opracované masné výrobky. Na základětěchto znalostí jsme navrhli Vzorky čajovek byly vystaveny působenípoužití dvou různých tlaků (400 a 500 MPa) a byl sledován ali jsme, jaký vliv bude mít toto ošetření především na přítomnou mikroflóru, ale i na obsah sekundárních produkt

  • Czech name

    Prodloužení doby údržnosti tepelně neopracovaných masných výrobků pomocí vysokého tlaku

  • Czech description

    Údržnost tepelně neopracovaných masných výrobků je zajištěna kombinací několika překážek ovými efekty, jako je: nízké snížení pH, konzervační složky udicího kouře, přídavek dusitanu sodného (solicí směsi), snížení a aw, složkami udícího kouře, dusitanemsodným či a zejména dodržením uchování při nízké teplotěchladícího řetězce. Avšak i přesto je údržnost těchto výrobků přibližně deset dníomezená. Ošetření vysokým tlakem, které se osvědčilo u tepelně opracovaných výrobků,Vysoký tlak, jako jeden z překážkových efektů, by tak mohlo inaktivovat část mikroorganismů a prodloužit údržnost těchto výrobků. na základě inaktivace mikroorganismů, protože již dříve byl zkoumán vliv vysokého tlaku na syrové maso, šunky a tepelně opracované masné výrobky. Na základětěchto znalostí jsme navrhli Vzorky čajovek byly vystaveny působenípoužití dvou různých tlaků (400 a 500 MPa) a byl sledován ali jsme, jaký vliv bude mít toto ošetření především na přítomnou mikroflóru, ale i na obsah sekundárních produkt

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník konference XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-903-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "P29"

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 26, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article