All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of the emulsion encapsulation of L. casei Lafti L-26 cells into milk protein matrix on thein viability in different conditions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897566" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897566 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.

  • Original language description

    V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných aenkapsulovaných buněk.

  • Czech name

    Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.

  • Czech description

    V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných aenkapsulovaných buněk.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-909-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    43-47

  • Publisher name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 23, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article