The influence of the emulsion encapsulation of L. casei Lafti L-26 cells into milk protein matrix on thein viability in different conditions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897566" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897566 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.
Original language description
V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných aenkapsulovaných buněk.
Czech name
Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.
Czech description
V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných aenkapsulovaných buněk.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-909-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
43-47
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 23, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—