All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Content of immunoglobulins as quality indicator of colostrum.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43898417" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43898417 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Obsah imunoglobulinů jako indikátor kvality kolostra.

  • Original language description

    Vzhledem k vysokému obsahu biologicky aktivních látek se kolostrum stává důležitou surovinou pro výrobu potravních doplňků a funkčních potravin. Indikátorem kvality mleziva je vysoký obsah imunoglobulinů, především IgG1. Metody pro jejich stanovení jsounezbytné pro kontrolu suroviny, průběhu zpracování i finálních produktů. Cílem práce bylo ověřit vybrané metody a posoudit je z hlediska shody se standardní metodou radiální imunodifuze (RID), rychlosti a cenové dostupnosti. Pro RID se osvědčil kit BindingSite. Měření hustoty a indexu lomu lze použít pro rychlé a levné orientační stanovení. Byly zjištěny značné rozdíly mezi výsledky z RID a SDS?PAGE. Za perspektivní lze považovat vylučovací chromatografii (SEC), která vykazuje dobrou shodu s RID (R2=0,9501), vyžaduje malé množství vzorku a je poměrně rychlá.

  • Czech name

    Obsah imunoglobulinů jako indikátor kvality kolostra.

  • Czech description

    Vzhledem k vysokému obsahu biologicky aktivních látek se kolostrum stává důležitou surovinou pro výrobu potravních doplňků a funkčních potravin. Indikátorem kvality mleziva je vysoký obsah imunoglobulinů, především IgG1. Metody pro jejich stanovení jsounezbytné pro kontrolu suroviny, průběhu zpracování i finálních produktů. Cílem práce bylo ověřit vybrané metody a posoudit je z hlediska shody se standardní metodou radiální imunodifuze (RID), rychlosti a cenové dostupnosti. Pro RID se osvědčil kit BindingSite. Měření hustoty a indexu lomu lze použít pro rychlé a levné orientační stanovení. Byly zjištěny značné rozdíly mezi výsledky z RID a SDS?PAGE. Za perspektivní lze považovat vylučovací chromatografii (SEC), která vykazuje dobrou shodu s RID (R2=0,9501), vyžaduje malé množství vzorku a je poměrně rychlá.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210376" target="_blank" >QJ1210376: Colostrum as a source of new primary products in food and food supplements characterized by improved dietary properties and high content of natural biologically active substances.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    Neuveden

  • Issue of the periodical within the volume

    146

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    "VII"-"X"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database