Non-traditional cereal products with nutritional benefit
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899288" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899288 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem
Original language description
Charakteristiky kompozitů z pšenice/ječmene a amarantu, quinoi, konopí, tef a chia byly sledovány ve formě mouky, těsta a pečiva. Semena netradičních rostlin mohou být označena za cenný zdroj nutričně hodnotných látek díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Zeslabení lepkové struktury těsta, zjištěné měřením na reologických přístrojích, závisí na typu a míře fortifikace. Významnější změny charakteristik pečiva byly způsobeny ječnou moukou, zatímco největší pozitivní přínos byl zjištěn při přídavku chia semen.
Czech name
Netradiční cereální výrobky s nutričním přínosem
Czech description
Charakteristiky kompozitů z pšenice/ječmene a amarantu, quinoi, konopí, tef a chia byly sledovány ve formě mouky, těsta a pečiva. Semena netradičních rostlin mohou být označena za cenný zdroj nutričně hodnotných látek díky vysokému obsahu bílkovin a vlákniny. Zeslabení lepkové struktury těsta, zjištěné měřením na reologických přístrojích, závisí na typu a míře fortifikace. Významnější změny charakteristik pečiva byly způsobeny ječnou moukou, zatímco největší pozitivní přínos byl zjištěn při přídavku chia semen.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XVI. Konferencia s medzinárodnou účasťou - Manažment bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov
ISBN
978-80-89385-31-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
57-62
Publisher name
Elsewa s.r.o.
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso
Event date
Oct 29, 2015
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—