Rheological characteristics of composite blend wheat/barely/chia
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899292" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899292 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reologické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/ječmen/chia
Original language description
Třísložkové kompozitní mouky byly vytvořeny z hladkých mouk pšeničné a ječné (70:30) a 2 celozrnných chia mouk (5 a 10 %). Charakteristiky mouky a směsí byly testovány na farinografu, extenzografu a amylografu a pekařským pokusem. Reologické vlastnosti těsta byly oběma alternativními moukami oslabeny, zatímco viskozita suspenzí rostla. Pečivo s ječmenem dosáhlo nižšího objemu a horšího tvaru, přídavek chia negativní změnu prohloubil. Mezi výrobky s celozrnnými CH1 nebo CH2 nebyl zjištěn významný rozdíl.
Czech name
Reologické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/ječmen/chia
Czech description
Třísložkové kompozitní mouky byly vytvořeny z hladkých mouk pšeničné a ječné (70:30) a 2 celozrnných chia mouk (5 a 10 %). Charakteristiky mouky a směsí byly testovány na farinografu, extenzografu a amylografu a pekařským pokusem. Reologické vlastnosti těsta byly oběma alternativními moukami oslabeny, zatímco viskozita suspenzí rostla. Pečivo s ječmenem dosáhlo nižšího objemu a horšího tvaru, přídavek chia negativní změnu prohloubil. Mezi výrobky s celozrnnými CH1 nebo CH2 nebyl zjištěn významný rozdíl.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7080-903-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
19-22
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 26, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—