All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Measurement and control in the food and biotechnological productions

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899556" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899556 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22340/15:43899556 RIV/60461373:22320/15:43899556

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

  • Original language description

    Kniha poskytuje čtenáři základní informace o technologickém měření a automatickém řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách. Text knihy je rozdělen do čtyř částí. V části I jsou uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovanýchsoustav a simulaci jejich chování. Část II je věnována měření technologických veličin. Jsou popsány obecné vlastnosti provozních měřicích přístrojů, včetně hodnocení nejistot měření. Těžiště této části spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti - průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení a obrazová analýza a měření velikosti částic. Část III podrobně popisujetématiku řízení výrobních procesů. V kapitole věnované řízení procesů jsou analyzovány vlastnosti regulovaných soustav jejich dynamické chování, včetně akčních členů a jejich vlastností, popisu vlastností a funkce regulátorů a sestavení r

  • Czech name

    Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách

  • Czech description

    Kniha poskytuje čtenáři základní informace o technologickém měření a automatickém řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách. Text knihy je rozdělen do čtyř částí. V části I jsou uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovanýchsoustav a simulaci jejich chování. Část II je věnována měření technologických veličin. Jsou popsány obecné vlastnosti provozních měřicích přístrojů, včetně hodnocení nejistot měření. Těžiště této části spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti - průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení a obrazová analýza a měření velikosti částic. Část III podrobně popisujetématiku řízení výrobních procesů. V kapitole věnované řízení procesů jsou analyzovány vlastnosti regulovaných soustav jejich dynamické chování, včetně akčních členů a jejich vlastností, popisu vlastností a funkce regulátorů a sestavení r

Classification

  • Type

    B - Specialist book

  • CEP classification

    JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

    978-80-7418-232-7

  • Number of pages

    820

  • Publisher name

    Key Publishing s.r.o.

  • Place of publication

    Ostrava

  • UT code for WoS book