Measurement and control in the food and biotechnological productions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899556" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899556 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22340/15:43899556 RIV/60461373:22320/15:43899556
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
Original language description
Kniha poskytuje čtenáři základní informace o technologickém měření a automatickém řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách. Text knihy je rozdělen do čtyř částí. V části I jsou uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovanýchsoustav a simulaci jejich chování. Část II je věnována měření technologických veličin. Jsou popsány obecné vlastnosti provozních měřicích přístrojů, včetně hodnocení nejistot měření. Těžiště této části spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti - průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení a obrazová analýza a měření velikosti částic. Část III podrobně popisujetématiku řízení výrobních procesů. V kapitole věnované řízení procesů jsou analyzovány vlastnosti regulovaných soustav jejich dynamické chování, včetně akčních členů a jejich vlastností, popisu vlastností a funkce regulátorů a sestavení r
Czech name
Měření a řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách
Czech description
Kniha poskytuje čtenáři základní informace o technologickém měření a automatickém řízení v potravinářských a biotechnologických výrobách. Text knihy je rozdělen do čtyř částí. V části I jsou uvedeny postupy při vytváření matematických modelů regulovanýchsoustav a simulaci jejich chování. Část II je věnována měření technologických veličin. Jsou popsány obecné vlastnosti provozních měřicích přístrojů, včetně hodnocení nejistot měření. Těžiště této části spočívá ve vysvětlení principů a metod měření technologických veličin a v popisu příslušného přístrojového vybavení: měření teploty, tlaku, průtoku, hladiny, množství tepla, hmotnosti - průmyslová vážicí technika, vlhkosti, složení a obrazová analýza a měření velikosti částic. Část III podrobně popisujetématiku řízení výrobních procesů. V kapitole věnované řízení procesů jsou analyzovány vlastnosti regulovaných soustav jejich dynamické chování, včetně akčních členů a jejich vlastností, popisu vlastností a funkce regulátorů a sestavení r
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
JB - Sensors, detecting elements, measurement and regulation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7418-232-7
Number of pages
820
Publisher name
Key Publishing s.r.o.
Place of publication
Ostrava
UT code for WoS book
—