All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Proving of adulteration of fresh meat by thawed meat, based on the enzymatic methods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43899937" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43899937 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Průkaz falšování čerstvého masa zmrazeným na základě enzymových metod

  • Original language description

    Zmražením masa vznikají krystalky ledu, jež poškozují buněčné membrány a buněčné organely, v důsledku čehož se uvolňují mitochondriální enzymy do sarkoplasmatu. Přítomnost těchto enzymů v sarkoplasmatu masa tak může indikovat předcházející zmražení. Na základě dřívějších experimentů byly navrženy skladovací pokusy pro běžné druhy mas (kuřecí, vepřové a hovězí maso a lososa). Ze získaných dat je zřejmé, že pro rozlišení chlazeného a rozmraženého masa je vhodnější stanovení aktivity citrátsyntázy. Stanovení aktivity akonitázy nepřineslo jednoznačné výsledky.

  • Czech name

    Průkaz falšování čerstvého masa zmrazeným na základě enzymových metod

  • Czech description

    Zmražením masa vznikají krystalky ledu, jež poškozují buněčné membrány a buněčné organely, v důsledku čehož se uvolňují mitochondriální enzymy do sarkoplasmatu. Přítomnost těchto enzymů v sarkoplasmatu masa tak může indikovat předcházející zmražení. Na základě dřívějších experimentů byly navrženy skladovací pokusy pro běžné druhy mas (kuřecí, vepřové a hovězí maso a lososa). Ze získaných dat je zřejmé, že pro rozlišení chlazeného a rozmraženého masa je vhodnější stanovení aktivity citrátsyntázy. Stanovení aktivity akonitázy nepřineslo jednoznačné výsledky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník príspevkov, Mladí vedci - bezpečnosť potravinového reťazca

  • ISBN

    978-80-89738-06-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    240-244

  • Publisher name

    Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Nitra

  • Event date

    Nov 12, 2015

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article