Mixture for wrapping meat and selected food products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900233 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCMQA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCMQA.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Směs pro obalování masa a vybraných potravinářských výrobků
Original language description
Předmětem funkčního vzorku je směs pro obalování masa a vybraných masných výrobků. Přídavek 10 % této obohacující složky zvyšuje vaznost vody a působí stabilizačně (vysoká kyselost). Základní složkou obalovací směsi jsou obilné mouky různého stupně mletí, škroby, vaječná melanž. Při využití fermentovaného jablečného odpadu, se do výrobku přidává složka nutričně a senzoricky velmi bohatá. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny (jablečný odpad obsahuje vysoké množství vlákniny), minerálních láteka senzorických vlastností tohoto typu výrobku.
Czech name
Směs pro obalování masa a vybraných potravinářských výrobků
Czech description
Předmětem funkčního vzorku je směs pro obalování masa a vybraných masných výrobků. Přídavek 10 % této obohacující složky zvyšuje vaznost vody a působí stabilizačně (vysoká kyselost). Základní složkou obalovací směsi jsou obilné mouky různého stupně mletí, škroby, vaječná melanž. Při využití fermentovaného jablečného odpadu, se do výrobku přidává složka nutričně a senzoricky velmi bohatá. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny (jablečný odpad obsahuje vysoké množství vlákniny), minerálních láteka senzorických vlastností tohoto typu výrobku.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Development of a new food products based on byproducts of food processing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
3/2015
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.
Economical parameters
Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—