Quality of ketchup on Czech Market
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900247" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900247 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita kečupu na českém trhu
Original language description
Výroba kečupu má v Čechách dlouholetou tradici a kečup patří mezi nejpopulárnější zeleninové omáčky. V příspěvku je diskutována problematika autenticity kečupů a přístup k detekci falšování. Soubor 157 vzorků kečupů byl analyzován na obsah vybraných markerů (refraktometrická sušina, formolové číslo, draslík, kyselina pyroglutamová, kyselina jablečná, kyselina citronová) a z těchto parametrů byla vypočtena refraktometrická sušina vnesená rajčatovou surovinou. Bylo zjištěno, že více než 88 % analyzovanýchvzorků splnilo legislativní požadavky kladené na kečup.
Czech name
Kvalita kečupu na českém trhu
Czech description
Výroba kečupu má v Čechách dlouholetou tradici a kečup patří mezi nejpopulárnější zeleninové omáčky. V příspěvku je diskutována problematika autenticity kečupů a přístup k detekci falšování. Soubor 157 vzorků kečupů byl analyzován na obsah vybraných markerů (refraktometrická sušina, formolové číslo, draslík, kyselina pyroglutamová, kyselina jablečná, kyselina citronová) a z těchto parametrů byla vypočtena refraktometrická sušina vnesená rajčatovou surovinou. Bylo zjištěno, že více než 88 % analyzovanýchvzorků splnilo legislativní požadavky kladené na kečup.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
70
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
114-116
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—