Instant oatmeal based on by-products of fruit processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900315" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900315 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCkQEA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCkQEA.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Instantní ovesná kaše na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Original language description
Předmětem funkčního vzorku je využití vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů) jako základní složky instantní kaše. Základní složka instantní kaše je vedlejší produkt při zpracování jablek (jablečnýodpad). Jablečný odpad je zpracován sušením a mletím a do výrobku je přidáván ve formě mletého prášku. Jakékoli obohacení výrobku typu instantní kaše je vždy pozitivní. Základní složka vedlejších produktů z jablek (jablečný odpad) u výrobku instantní kaše mění její nutriční, senzorické a technologické vlastnosti. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny a změna senzorických vlastností. Mezi tyto změny patří ochucení této kaše, která získává chuť po jablkách. Zároveň dochází díky použití jablečnéhoprášku ke změně barvy.
Czech name
Instantní ovesná kaše na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Czech description
Předmětem funkčního vzorku je využití vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů) jako základní složky instantní kaše. Základní složka instantní kaše je vedlejší produkt při zpracování jablek (jablečnýodpad). Jablečný odpad je zpracován sušením a mletím a do výrobku je přidáván ve formě mletého prášku. Jakékoli obohacení výrobku typu instantní kaše je vždy pozitivní. Základní složka vedlejších produktů z jablek (jablečný odpad) u výrobku instantní kaše mění její nutriční, senzorické a technologické vlastnosti. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny a změna senzorických vlastností. Mezi tyto změny patří ochucení této kaše, která získává chuť po jablkách. Zároveň dochází díky použití jablečnéhoprášku ke změně barvy.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Development of a new food products based on byproducts of food processing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
20/2015
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.
Economical parameters
Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—