Barley pasta based on by-products of fruit processing
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F15%3A43900313" target="_blank" >RIV/60461373:22330/15:43900313 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCoQkA.pdf" target="_blank" >http://ukp.vscht.cz/files/uzel/0025138/cyvNyz7Sm3d4rUJZVX5RaraCoQkA.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ječné těstoviny na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Original language description
Předmětem funkčního vzorku jsou ječné těstoviny na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů). Základní složkou tohoto výrobku je ječná mouka s vaječnou melanží a sušeným jablečným odpadem, upraveným v drtiči na jemný prášek. Přídavek 5 % této obohacující složky zvyšuje vaznost vody a působí stabilizačně (vysoká kyselost). Základní složkou těstovin jsou obilné mouky různého stupně mletí, bramborová mouka a škroby. Při využití fermentovaného jablečného odpadu, se do výrobku přidává složka velmi nutričně a senzoricky bohatá. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny, minerálních látek a zlepšení senzorických vlastností tohoto typu výrobku.
Czech name
Ječné těstoviny na bázi vedlejších produktů zpracování ovoce
Czech description
Předmětem funkčního vzorku jsou ječné těstoviny na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu (odpadu z jablek při výrobě šťáv, dření a kompotů). Základní složkou tohoto výrobku je ječná mouka s vaječnou melanží a sušeným jablečným odpadem, upraveným v drtiči na jemný prášek. Přídavek 5 % této obohacující složky zvyšuje vaznost vody a působí stabilizačně (vysoká kyselost). Základní složkou těstovin jsou obilné mouky různého stupně mletí, bramborová mouka a škroby. Při využití fermentovaného jablečného odpadu, se do výrobku přidává složka velmi nutričně a senzoricky bohatá. Hlavním přínosem je navyšování obsahu vlákniny, minerálních látek a zlepšení senzorických vlastností tohoto typu výrobku.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA04011188" target="_blank" >TA04011188: Development of a new food products based on byproducts of food processing</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
14/2015
Numerical identification
—
Technical parameters
Smlouva o účasti na řešení projektu "Vývoj nových potravin na bázi vedlejších produktů potravinářského průmyslu" mezi VŠCHT Praha a Lady Marmelade s r.o. uzavřena dne 10. 10. 2014.
Economical parameters
Výrobek je zcela nový, dojde k navýšení kapacity výroby a navýšení sortimentu o tento druh výrobku. Předpokládané zisky spojené s výrobou tohoto výrobku lze očekávat v řádu statisíců korun.
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—